Mainos
Mainos

Mari Valosaari fitnessistä: "Hullujen hommaa"

Maanantaina 13. huhtikuuta alkaa Fitnesspäiväkirjat-sarja, jossa päästään tutustumaan neljään inspiroivaan fitnessnaiseen. Mikä ihme fitnessissä oikein kiehtoo, Mari Valosaari?

Bikinifitnesskilpailija Mari Valosaari jäi koukkuun fitnessiin heti ensimmäisten kisojen aikana. Kaikki alkoi siitä, kun naisen ystävät Anu Kiiveri ja Else Lautala houkuttelivat häntä mukaan bikinifitnesskisoihin vuoden 2008 lopussa.

– Minä sanoin, että en lähde. Olen vierestä katsonut kun minun sisko valmistautuu kisoihin, diettaa ja on niissä kisoissa ja sanoin, että minusta ei ole sellaiseen, Mari muistelee.

Ei aikaakaan, kun Marin sisko Tiina Kasvi oli tehnyt hänelle uuden ruokavalion ja saliohjelman.

– Siinä puoli vuotta treenattiin kisaa varten. Tavallaan pohja oli jo ok, mutta siitä lähdettiin puolessa vuodessa hiomaan parempaan kuntoon. Sitä ennen en edes ollut käynyt kuntosalilla, kun vaan ihan muutamia kertoja.

Salilla Mari ei ollut aiemmin juurikaan käynyt, koska hän ajatteli sen olevan tylsää ja tyhmää. Pian mieli kuitenkin muuttui.

– Kun joku kertoi, että mitä missäkin laitteessa tehdään, niin ajattelin että onhan täällä sittenkin joku järki käydä. Sitten olikin oikeasti mukavaa ja rupesin tykkäämään siellä käymisestä.

"Tämä on tosi pahasti koukuttava laji"

Puolen vuoden treenien jälkeen matka Miamiin ja kohti ensimmäisiä kisoja alkoi. Jännitys oli käsinkosketeltava, mutta onneksi mukana oli paljon ystäviä.

– Itse kisapäivä oli aivan mielettömän ihana! Siellä oli ihanaa porukkaa. Minulla oli tosi hyvä kokemus kaikesta, kun tuli vielä menestystä heti siinä. Sijoituin nimittäin ensimmäisissä kisoissani toiseksi, Mari muistelee lämmöllä.

Kisojen jälkeen nainen arveli hänelle riittävän rahkeet koviinkin urheilusuorituksiin ja hän olikin lajiin jo aivan koukussa.

– Tämä on tosi pahasti koukuttava laji. Tiesin jo ennen kuin astuin lavalle, että tulen tekemään tämän vielä uudestaan. Näin ensimmäisissä kisoissa sellainen 63-vuotiaan mummon, joka kisasi yli 45-vuotiaiden sarjassa bikinifitnessissä ja katsoin sitä, että vau tuollainen mummo minäkin haluan joskus olla, Mari hehkuttaa.

Valosaari nauttii fitnessistä paljon, mutta sanoo alan olevan aivan todella erikoista touhua.

– Tämä on ihan hullujen hommaa. En ymmärrä miksi teen tätä, mutta tämä on kuitenkin niin siistiä hommaa ja haluan tehdä tätä, nainen summaa naureskellen.

Keskustele ohjelmasta AVAn Facebookissa tai Twitterissä #fitnesspäiväkirjat. Seuraa meitä myös Instagramissa.

Fitnesspäiväkirjat alkaa maanantaina 13. huhtikuuta AVAlla klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme