Mainos
Mainos

Mari Valosaari: Fitness ei luo anoreksiaa

Fitnesspäiväkirjat-ohjelman kahdeksannessa jaksossa Mari Valosaari muistelee aiempia kisojaan ja katsoo hänet aiemmin voittaneen naisen kuvia. Millaisia vinkkejä fitnesskilpailija antaisi kisoihin valmistautuville naisille?

Fitnesspäiväkirjat-ohjelman #hyvinvointi-jaksossa lukuisia kilpailuja voittanut fitnesskilpailija Mari Valosaari toivoo, että kisoihin valmistautuvat eivät koskaan ajattelisi muiden kisailijoiden kuvia katsoessa, että itse ei koskaan pääse samanlaiseen kuntoon.

– Älkää antako muiden kunnon vaikuttaa siihen, että nousetteko sinne lavalle vai ette, Mari kertoo.

Seitsemän vuotta kilpailut Valosaari ei lähtisi urakkaan ilman valmentajaa ja hänen mielestään paras vinkki kisoihin valmistautuville onkin palkata hyvä valmentaja.

– Minulla on tietotaito kohdallaan ja pystyisin ehkä itse tekemään ohjelmat ja muut, mutta omalle kunnolleen tulee niin sokeaksi, joko näet itsesi parempana tai huonompana kun oletkaan. Valmentaja katsoo tarvitseeko tehdä enemmän vai vähemmän.  Valmentaja on se ulkopuolinen silmä ja se jonka avulla ei vedä sitten ihan överiksi.

"Se on tappava yhdistelmä"

Mari kuitenkin varoittaa valmentajista, jotka vedättävät kilpailijoita tarkoituksella överiksi. Tällaisessa tapauksessa treenit ovat usein äärimmilleen vietyjä, mutta silti kalorit ovat vain 500.

– Jos kalorit on matalalla ja treenit ihan hullut, niin se on tappava yhdistelmä. Jos ei kirjaimellisesti, niin henkisesti tappava.

Nainen toivookin, että nykyään kilpailijat osaisivat lopettaa ajoissa ja vaihtavat heti valmentajaa, jos jotain vastaavaa käy.

Mari kertoo kuulleensa kauhutarinoita ja lukeneensa blogitekstejä juuri matalakalorisiin dieetteihin liittyen.

– Hirveästi on näitä kauhutarinoita, joissa jotkut kirjoittavat blogeissaan ja keskustelupalstoille, että on niin kauheata riutumista nuo dieetit. Minä olen sitä mieltä, että jos se on kamalaa, niin vaihda valmentajaa. Yleensä valmentaja sanoo, että mitä pitää tehdä, Valosaari summaa.

Erityisesti keskustelupalstoilla on myös ollut puhetta siitä, että laji aiheuttaisi muun muassa anoreksiaa.

– Pääsääntöisesti näkisin, että fitness ei luo anoreksiaa, koska fitnessissä ihannoidaan lihaksikasta vartaloa ja jos et syö, niin et voi ikinä saada sitä lihaksikasta vartaloa. Ilman rakennusaineita lihakset ei rakennu. Jos joku tulee anorektiseksi fitnessin takia, niin sitten ajatusmaailma tai tietämys on väärää, koska pelkästään laihduttamalla ei saada lihaksia, Mari kertoo.

Keskustele ohjelmasta AVAn Facebookissa tai Twitterissä #fitnesspäiväkirjat. Seuraa meitä myös Instagramissa.

Fitnesspäiväkirjat maanantaisin AVAlla 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme