Mainos
Mainos

Mari Valosaari vauvahaaveistaan: Nyt täytyy ajatella omaa terveyttä

Fitnesspäiväkirjat-ohjelmasta tuttu Mari Valosaari paljasti kauden päätösjakson aikana haaveilevansa perheenlisäyksestä puolisonsa Jontte Valosaaren kanssa. Ovatko nämä suunnitelmat vielä ajankohtaisia?

Fitnesskilpailija Mari Valosaari liikuttui kyyneliin #finaali-jakson aikana, kun hän kertoi lapsihaaveiden kariutuneen hänen sairautensa vuoksi.

– Kysyin lääkäriltä, että miten mahdollinen raskaus sopii tähän kuvioon ja hän sanoi, ettei missään tapauksessa suosittele raskaaksi tulemista. Meillä olisi Jonten kanssa toiveissa, että toinen lapsi saisi tulla

– Lääkäri pelotteli kaikella, että voi joutua paksusuolen poistoon. Väsyttää pientä ihmistä tällaiset asiat ja surettaa, kun miksi ei vaan voisi olla terve ja pirteä, Mari kertoo videolla.

"Koliitti on aika hyvin kurissa"

Tällä hetkellä hän saa onneksi elää lähestulkoon täysin ilman suuria kipuja.

– Koliitti on aika hyvin kurissa. Aina välillä vatsa saattaa turvota, mutta se on oikeastaan ainoa oire tällä hetkellä. Yllättävän vähän verrattuna aikaisempaan hetkeen sitäkään, Mari kertoo iloisesti.

Vaikka oireet ovatkin tällä hetkellä vähäisiä, niin raskaaksi tuleminen saa odottaa vielä hetken.

– Odotellaan tässä ja katellaan jonkun aikaa ja sitten kysytään uudestaan lääkäriltä, että mikä on hänen mielipide. Ei lapsiasiaa osaa oikein ajatella, koska nyt täytyy ajatella omaa terveyttä. Hoidan ensiksi itseni kuntoon ja sitten ajattelen lapsiasioita, Mari kertoo.

"Mennään hymyssä suin eteenpäin"

Sairaudestaan julkisesti puhunut Mari on saanut paljon positiivista palautetta ja kiitosta ihmisiltä avoimuudestaan muun muassa blogiinsa.

– Tästä taudista ei puhuta paljoakaan, koska tämä on kuitenkin sellainen nolo tauti. Se on sinänsä harmi, mutta olen siinä mielessä tyytyväinen, että olen puhunut tästä niin ystävilleni kuin myös julkisestikin. Sillä tavalla olen saanut tästä paljon tietoisuutta ja sitten myös muut ovat uskaltaneet kertoa, että heilläkin on. On sitten yhdessä päästy jakamaan kokemuksia ja on tullut oppeja, Mari kuvailee.

Valosaari joutuu taudin vuoksi välttelemään viljatuotteita ja maitotuotteita, sillä niihin vatsa reagoi vahvasti. Naisen asenteeseen tämä ei kuitenkaan vaikuta lainkaan, vaan hän jaksaa pysyä positiivisena päivästä toiseen.

– Positiivisella asenteella mennään aina vaan eteenpäin. Kun asialle ei mitään voi, niin mennään sitten hymyssä suin eteenpäin ennemmin kuin mököttäen, Mari kertoo iloisesti.

Mari on pysynyt ohjelman jälkeen todella aktiivisena, sillä hänellä on elokuussa tulossa treenaamiseen ja ruokavalioon keskittyvä omaelämänkerrallinen opas. Valosaari pysyy myös kiireisenä uuden Bunda-tuotteensa tiimoilta, joka on suunniteltu erityisesti pakaralihasten kiinteyttämiseen.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele Fitnesspäiväkirjat-ohjelmasta AVAn Facebookissa tai Twitterissä #fitnesspäiväkirjat. Seuraa meitä myös Instagramissa.

Fitnesspäiväkirjat-ohjelma alkaa alusta maanantaina 22. kesäkuuta AVAlla klo 20.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme