Mainos
Mainos

Pettynyt Eevi Teittinen arvostelee fitnesskisojen kireysvaatimuksia – tuomari vastaa kritiikkiin

Bikini fitness -kisojen tiukkoja arviontiperusteita kritisoiva Eevi Teittinen joutuu puntaroimaan, haluaako hän enää osallistua kisoihin. 

Fitnesspäiväkirjat-sarjassa nähty Eevi Teittinen osallistui viikonloppuna Nordic Fitness Expossa bikini fitness -kilpailuihin. Kovasta kunnosta huolimatta hän joutui pettymään karvaasti tulokseensa.

– Lähdin voittamaan, joten lopputulos oli pettymys. Tuomareiden linjaus oli tänä vuonna muuttunut paljon edellisen vuoden linjauksista. Tänä vuonna haettiin todella kireää kroppaa. Minä taas edustin sitä samaa kuntoa, millä voitin viime vuonna, Teittinen sanoo.

Viime vuonna Eevi Teittinen nappasi bikini fitnessin SM-kisoissa kultaa alle 160-senttisten sarjassa.

Hänen mukaansa lajin todellinen haaste on tietää, mitä tuomarit hakevat kunakin vuonna. 

– Minulla ja valmentajallani ei ollut mitään käryä muuttuneista arvosteluperiaatteista. Jos olisin tiennyt, että tänä vuonna haetaan todella kireää kroppaa, olisin joutunut repimään vielä kolmisen kiloa pois, Teittinen sanoo.

Eevi kuitenkin painottaa, että hän ei halua edustaa sellaista vartalotyyppiä, jossa rasva on minimissä. Hänelle on tärkeää, että laji on urheilua ja fysiikan kehittämistä eikä pelkkää diettaamista. 

– Sen vuoksi, joudun todella puntaroimaan, jatkanko enää kisaamista lajin parissa. Keväällä en ainakaan aio kisata, sillä minulla on muita työjuttuja tulossa. Se menisi siis vuoden päähän. Minun täytyy nyt miettiä, mitä haluan edustaa. Minulle on kuitenkin aina ollut tärkeää, että mennään terveys edellä. Haluan myös näyttää kauniilta ja naiselliselta, Teittinen sanoo. 

Hänen mukaansa sellainen kisakunto, jolla lähdettäisiin hakemaan voittoa uusilla arviointikriteereillä, laittaisi kropan todella koville. 

– Se olisi todella kova koettelemus kropalle ja siitä palautuminen veisi pitkään. Palautumiselle täytyisi varata paljon aikaa, jotta kykenisi taas normaaliin elämään. Lajin haaste on varmasti se, että jokaisen täytyy tunnistaa rajansa, Teittinen pohtii. 

IFBB: "Arvostelusäännöt eivät ole muuttuneet"

IFBB:n eli Suomen Fitnessurheilu ry:n kansainvälinen tuomari Pasi Lakaniemi painottaa, että bikini fitnessin arvostelusäännöt eivät ole muuttuneet viime vuodesta ja ovat linjassa kansainvälisten kriteerien kanssa.

– Tuomarit arvostelevat kilpailijoiden kuntoa kilpailusääntöjen mukaisesti sekä ymmärtäen lajinomaisen vaatimustason kilpailukunnossa, Lakaniemi kertoo MTV.fille. 
 
Hänen mukaansa on yleistä, että kilpailijat suhtautuvat tunteella kilpailutuloksiinsa, varsinkin jos kilpailijalla on ollut epärealistisia odotuksia fysiikastaan ja sijoituksestaan.

– Usein on helpompi selittää heikko sijoitus tuomareiden tai järjestäjien käytöksellä tai sääntöjen tulkinnalla eikä sillä, että oma fysiikka ei kilpailussa ollut riittävän hyvä muihin kilpailijoihin nähden, Lakaniemi sanoo.

Katso videolta Eevi Teittisen Fitnesspäiväkirjat-tunnelmia valmistautumisesta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

FITNESSPÄIVÄKIJRJAT-jaksot katsottavissa MTV Katsomon kautta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme