Mainos
Mainos

Tankotanssin MM-kaunotar näyttää mallia: Näin voit treenata lajia ilman tankoa

Fitnesspäiväkirjat -ohjelmassa mukana treenaava tankotanssija Oona Kivelä vannottaa, että vauhdikasta lajia voi harjoitella muuallakin kuin tankotanssitunneilla tai omalla tangolla.

Oona Kivelä on voittanut neljästi maailmanmestaruuden tankotanssissa. Kaikilla lajista kiinnostuneilla ei varmasti ole omaa tankoa kotona, tai välttämättä edes mahdollisuutta päästä heti kokeilemaan lajia ohjatuille tunneille. Kivelä näytti MTV.fille liikkeitä, joilla voi kehittää tankotanssissa tarvittavia taitoja.

Tankotanssi vaatii vahvaa koko kehon hallintaa, mutta erityisesti kädet ja yläselkä joutuvat koville. Myös puristusvoimasta on paljon hyötyä.

– Kaikki riippuminen ja roikkuminen on hyvästä. Tanko on vain yksi väline, jolla voi roikkua, Kivelä sanoo.

Kivelä on tankotanssin lisäksi napannut maailmanmestaruuden Street Workout -lajissa vuonna 2012. Kehonhallintaa vaativassa urheilulajissa harjoitellaan ja kilpaillaan usein ulkona, ja jopa lasten leikkipuistoissa. Vain mielikuvitus (ja oma suorituskyky) näyttääkin olevan ainoa raja oman kehon painolla tehtävissä harjoitteissa.

– Leikkipuistot! Siellä on vaikka mitä leuanvetotankoja, ja muita missä voi roikkua ja liikkua, Kivelä intoilee.

Videolla nainen näyttää mallia, mutta näitä(kään) liikkeitä ei ainakaan lämmittelemättä kannata kokeilla.

Jos ulkoharjoittelusta saa kipinän niin lumien sulettua voi lähipuistoon mennä kokeilemaan onnistuuko mikään allaolevan videon liikkeistä. Oona Kivelä näyttää mallia puistotreenille New Yorkin kentillä.

Fitnesspäiväkirjat-jaksot katsottavissa myös MTV Katsomon kautta.

Fitnesspäiväkirjat AVA:lla torstaisin klo 21.00.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme