Mainos
Mainos

Venla Savikuja blogissaan: Naisellisuus muutakin kuin uhkeat muodot

Fitnesspäiväkirjat-ohjelmasta tuttu Venla Savikuja harmittelee, että useat naiset määrittelevät naisellisuutensa rintavarustuksensa perusteella.

Näyttelijä Venla Savikuja kertoi Fitnesspäiväkirjat-ohjelman viidennessä jaksossa, että ei ymmärrä, miksi nuoret kauniit naiset turvautuvat liiaksi kauneusleikkauksiin. Kommentin tiimoilta tähti on saanut runsaasti palautetta ja tarttuukin aiheeseen vielä blogikirjoituksessaan, että väärinkäsityksiä ei pääsisi syntymään.

– On todella ikävää, jos joku sai nyt väärän käsityksen sanomastani ja koki nämä muutamat ohjelmaan valitut lauseet niin, että suhtaudun jotenkin alentuvasti ihmisiin, jotka ovat syystä tai toisesta silarit päättäneet hankkia. Se ei missään nimessä ollut tarkoitukseni, pahoittelut siitä, Venla aloittaa.

Savikuja kertoo, että hänestä on surullista, että moni määrittelee naisellisuutensa rintavarustuksen tai muiden muotojensa perusteella.

– Minusta naisellisuus on jotain niin paljon enemmän, kuin isot tissit tai ylipäätänsä ulkonäkö.

Nainen ei kuitenkaan tuomitse ketään, joka on päättänyt syystä tai toisesta hankkia silikonirinnat.

– Olen elämänarvoiltani sellainen ihminen, että annetaan kaikkien tehdä niin kuin itse parhaaksi näkee. Ylipäätänsä koen, että kyse on jokaisen henkilökohtaisesta päätöksestä, Venla summaa.

"Älä anna kenenkään esineellistää sinua"

Katsomo-video ei ole saatavilla

Fitnesspäiväkirjat-ohjelmaa tähdittävä näyttelijätär tietää, että nykyään ulkonäköpaineet ovat suuret, mutta toivoo silti, että jokainen hyväksyisi itsensä juuri sellaisena kun on.

– Jos kuitenkin joku toinen kokee, että isomman rintavarustuksen hankkiminen parantaa omaa oloa tai mahdollisesti itsetuntoa, en koe että se on väärin tai minulta pois. Annetaan siis kaikkien kukkien kukkia!

Näyttelijätär kuitenkin toivoo, että nuoret eivät tekisi päätöksiä liian hätiköidysti ja nopeasti.

– Monelle itsevarmuus ja elämänarvot muokkautuvat vasta iän myötä. He ovatkin kertoneet, että kamppailivat teini-iässä oman kehon hyväksymisen kanssa ja päätyivät hankkimaan silikonit. Myöhemmin sitten vuosien päästä harmittelivat, että tekivät leikkauspäätöksen aivan liian nuorena, koska eivät olleet siinä vaiheessa vielä tietoisia siitä, mitä oikeasti haluavat tai sinut itsensä kanssa ja nyt myöhemmin toteavat, että se oli aivan tarpeeton ja hätiköity päätös, Venla kirjoittaa blogissaan.

Savikuja kertoo blogissaan nuoresta naisesta, joka oli pohtinut nenäleikkausta pojilta saatujen negatiivisten kommenttien takia. Näyttelijätär toivoo, että kukaan ei ajautuisi kauneusleikkaukseen kenenkään muun aloitteesta.

– Älä anna kenenkään esineellistää sinua. Maailmasta löytyy niin paljon ihmisiä, jotka hyväksyvät ja kunnioittavat sinua sellaisena kuin olet, jos tällaista seuraa ei vielä ole löytynyt, on parempi vaihtaa seuraa ja tutustua uusiin ihmisiin, Venla kirjoittaa.

– Minun on vaikea käsittää miksi erilaisuuden arvostaminen usein unohdetaan, ja niin moni haluaa mennä siihen samaan muottiin, nainen summaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele ohjelmasta AVAn Facebookissa tai Twitterissä #fitnesspäiväkirjat. Seuraa meitä myös Instagramissa.

Fitnesspäiväkirjat maanantaisin AVAlla 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme