Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Alkupalahaaste, Marko ja Santeri

Grillikuume-ohjelman seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa kolmeosainen alkupala-annos. Tässä Markon ja Santerin resepti: 

Lihapulla

600 g naudan jauhelihaa (15 %)

1 rkl juustokuminaa, timjamia, raastettua valkosipulia sekä suolaa

1/2rkl kanelia, cayennea

Savusta 110 asteessa noin 15minuutin ajan ja grillaa kuumalla hyvä pinta pullaan noin parin minuutin ajan.

Tarjoile jugurtin kanssa. Silppua jugurtin joukkoon tuoretta minttua. Lisukkeeksi salaattia, jossa limellä marinoitua salottisipulia, hyppysellinen tomusokeria sekä kuutioitua tomaatin lihaa ja ripaus suolaa.

Munakoisoburger

Grillaa rapea pinta munakoisoviipaleisiin ja paahda paprikat.

Silppua paprikat kulhoon ja mausta ne suolalla, runsaalla appelsiinimehulla, juustokuminalla, kanelilla, cayennella ja korianterilla.

Kokoa burgerit: alle munakoisosiivu, päälle paprikatäytettä, murustele päälle kotijuustoa ja aseta munakoisosiivu kanneksi.

Simpukat ja rapuvoi

Grillaa kokonaiset katkaravut grillissä lähes mustiksi. Laita ne kattilaan, lisää runsaasti valkoviiniä ja anna kiehua puolisen tuntia. Siivilöi ja keittele lientä kokoon, kunnes sitä on jäljellä noin 2 ruokalusikallista. Lisää iso nokare voita ja sekoita.

Kuumenna parila grillissä ja lisää elävät simpukat. Sulje kansi ja kypsennä, kunnes simpukat ovat auenneet. Tämä tapahtuu todella nopeasti, alle minuutissa.

Aseta tarjolle ja lusikoi rapuvoita päälle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme