Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Alkupalahaaste, Viivi ja Kreetta

Grillikuume-ohjelman seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa kolmeosainen alkupala-annos. Viivin ja Kreetan resepti: 

Savupaprikakeitto

Savusta paprikoita puolikkaina. Paahda tomaattia, sipulia ja valkosipulia. Sivele pintoihin öljyä ennen paahtamista. Kun kasvikset ovat kypsyneet, laita tehosekoittimeen suola, sitruunanmehu, hunaja, oliiviöljy, pippuri, ripaus cayennepippuria, paprikajauhetta ja savupaprikajauhetta. Sekoita tasaiseksi, maista maut.

Kalkkunarulla ja grillattu hedelmäsalaatti

Nuiji kalkkunat ja laita marinadiin, jossa on öljyä, sitruunan mehua, suolaa, valkosipulia ja ripaus appelsiinin kuorta.  Valmista appelsiininkuoresta, suolasta ja voista tahna. Ota kalkkunat marinadista, sivele tahnalla, asettele basilikan lehdet rullalle, rullaa kiinni ja grillaa kypsiksi.

Savustetut, gratinoidut simpukat

Laita pieneen öljytilkkaan freesaantumaan pieneksi pilkottua punasipulia ja kuutioitua tomaattia. Laita sekaan muutama timjamin varsi, valkosipulia, suolaa ja pippuria ja kaada päälle valkoviiniä. Kiehuta maut esille. Laita huolellisesti valitut sinisimpukat liemeen, ja keitä, kunnes ne aukeavat.

Nosta sinisimpukat, ota pois kuori, jossa simpukka ei ole kiinni ja laita simpukan päälle hiema keitinliemestä tomaatti-sipulipaljoa. Raasta päälle juustoa ja mozzarella raastetta. Savusta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme