Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Ananaskookoskeikauskakku, Viivi ja Kreetta

Grillikuume-ohjelman finaalissa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa jälkiruoka. Tässä Viivin ja Kreetan resepti.

Taikina

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl tomusokeria

75 g pehmeää voita

2 rkl ranskankermaa

Aja yleiskoneella tasaiseksi palloksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin.

Siivoa ananas ja silpo paloiksi. Laita vuoan pohjalle ananasta, kookoshiutaleita, sokeria (2 dl) ja voita (150 g). Kauli taikina ja laita ananasten päälle. Laita uuniin 200 asteeseen 25 min.

Sabayonkastike

Vatkaa 3 munankeltuaista ja 45 grammaa sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Laita kastikevaahto vesihauteeseen ja vatkaa koko ajan tasaisesti. Lisää vaahtoon pikkuhiljaa cavaa 1 dl. Vatkaa koko ajan vaahtoa niin, että se saostuu ja vaahtoon jää huippuja.

Jäähdytä kakku ja keikauta lautaselle. Lisää pintaan vaahterasiirappia ja kookoshiutaleita. Lisää sopivasti sabayonkastiketta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme