Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Harrin ja Levin makkara-annos

Grillikuume-ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa itse makkaraa. Tässä Harrin ja Levin makkara-annos.

Makkara

1 kg lihaa (500 g possua, 400 g lammasta, 100 g ihraa)

0,5 dl tuoretta korianteria

1,5 rkl suolaa

1 tl valkopippuria

3 valkosipulin kynttä

0,5 tl inkivääriä

1 tl maustepippurirouhetta

1 tl mustapippuria

1 dl verta

3 dl vettä

5 metriä suolta

Jauha lihat ja ihra sekaisin kolmeen kertaan. Lisää mausteet ja nesteet jauhamisen yhteydessä.

Kastele ja huuhtele suoli hyvin. Pursota lihamassa suoleen 8 cm makkaroiksi.

Pistele makkaroihin reikiä hammastikulla. Hauduta 80 asteisessa vedessä noin 20 minuuttia, jäähdytä makkarat.

Paista grillissä tai pannulla.

Korealaiset porkkanat

Siivuta porkkanat mahdollisimman ohuiksi. Lisää pannulle etikkaa, korianteria, suolaa, sokeria ja valkosipulia. Anna muhia vähintään tunti.

Pekoniperunat

Keitä uudet perunat ja kuori ne. Paista perunoiden kiehuessa pekonia.

Lisää voita ja murskatut pekonit kuumien perunoiden sekaan. Muusaa ronskisti. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme