Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Harrin ja Levin portobello-burgeri

Ensimmäisen jakson hampurilaistehtävässä Harri ja Lev valmistivat portobello-burgerin. 

Marinadi

Balsamicoöljyä (tai balsamico creme)

oliiviöljyä

rypsiöljyä

valkosipulia murskattuna

timjamia

tummaa sokeria

Halkaise Portobello-sienet, ota kanta pois ja pyörittele sienet marinadissa. Anna niiden seistä marinadissa tunti, jonka jälkeen valuta ylimääräinen neste pois ennen grillausta. Grillaa noin 2 min / puoli. Nopea käyttäminen grillin alatasolla, jonka jälkeen ylähyllylle lämpimään.

BBQ-kastike

fariinisokeria

soijakastiketta

ketsuppia

makeaa chilikastiketta

voita

valkosipulia

limeä

tuore chili (kokonainen, leikattuna)

punaista etikkaa

Keitä kastiketta noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä kasaan. Jätä pöydälle paksuuntumaan.

Pihvi

400 g naudan jauhelihaa

sipulia (puolikas hyvin pieneksi silputtuna)

valkosipuli (yksi murskattu kynsi)

persiljanoksa

suolaa

korianterin oksa

sitruunamehua

Sekoita massa ja anna maustua puoli tuntia. Puristele massasta neljä palloa ja taputtele ne pihveiksi. Paista grillissä 5  min/puoli. Grillauksen lopuksi laita cheddarjuusto pihvin päälle.

Muut hampurilaistäytteet

cheddarjuustoa

salaattia

Paistetut tomaatit

Tee tomaattisiivuja, mausta timjamilla ja suolalla. Paista nopeasti grillissä.

Valkosipulimajoneesi

Yksi kananmuna

2 dl rypsiöljyä

0,5 dl oliiviöljy

ripaus sokeria ja suolaa

1 tl Dijon-sinappia

1 valkosipulinkynsi

tippa sitruunan mehua

Sekoita kananmunaa vispilällä ja lisää siihen murskattu valkosipulinkynsi. Sekoita voimakkaasti ja lisää öljyseos ohuena nauhana. Mausta lopuksi.

Mustajuurilastut

Kuori mustajuuri juoksevan veden alla. Tee lastuja kuorimaveitsellä ja laita kylmään veteen likoamaan. Paista ensin voi-rypsiöljysekoituksessa miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja paahda sitten grillissä miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia. Lisää sormisuolaa ja pippuria.

Bataattiranskikset

Paloittele bataatit pikkusormen paksuisiksi tikuiksi.

Paista voi-öljysekoituksessa, lisää rosmariinia, timjamia ja sormisuolaa. Paahda grillissä noin 20 minuuttia ylätasolla.

Kasaa hampurilaiset halkaistun sienen päälle. Ensin 1 ruokalusikallinen valkosipulimajoneesia, jonka päälle salaatinlehti, tomaatti ja pihvi, jonka päällä on juusto. Valele sienikansi BBQ-kastikkeella ja laita väliin vielä mustajuurilastut.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme