Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Intia-annos, Tommi ja Antti

Grillikuume-ohjelman kahdeksannessa jaksossa Tommi ja Antti saivat tehtäväkseen valmistaa intialaisen annoksen. Tässä resepti:

Taskurapucurry

1 rkl korianterin siemeniä

1rkl jeeraa

1rkl kardemummaa

1 rkl mustapippuria kokonaisena

suolaa

2 rkl raastettua inkivääriä

3 valkosipulin kynttä

1 iso chili silputtuna

1 sipuli silputtuna

1 öljyä

1tlk kookosmaitoa

1 kypsennetty taskurapu

Paahda mausteita pannulla ja lisää sipuli ja inkivääri. Kuullota hetki. Lisää sen jälkeen kookosmaito ja soseuta. Anna porista tarjoiluun saakka.

Kääntele viime hetkellä taskuravun liha joukkoon niin, että se ehtii lämmetä.

Tarjoa kardemummansiemenillä maustetun basmatiriisin kera. 

Persikkachutney

2 persikkaa 

1 rkl sokeria

0,5 rkl punaviinietikkaa

1 chili

ripaus suolaa

Paista persikkalohkoja sokerin kanssa niin, että sokeri karamellisoituu. Lisää punaviinietikka joukkoon, mausta chilillä ja suolalla. Keitä noin 5 minuuttia.

Naan-leipä

1 tl kuivahiivaa

2 tl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1/8 tl leivinjauhetta

3 rkl maustamatonta jogurttia

2 rkl voisulaa

sulaa voita voiteluun

sormisuolaa maustamiseen

Sekoita taikina ja jaa se pullan kokoisiin palloihin. Paista kuumassa grillissä välillä käännellen. Voitele valmiit leivät voisulalla ja mausta suolalla.

Tarjoa lisäksi greipin kuorella maustettua, maustamatonta jogurttia. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme