Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Kalahaaste, Harri ja Lev

Grillikuume-ohjelman seitsemännessä jaksossa kilpailijat valmistivat kala-annoksen. Tässä Harrin ja Levin resepti:

Bouillabaisse

3 kypsää tomaattia

1 sipuli (silpuksi)

3 valkosipulin kynttä

1/2 pieni paloiteltu fenkoli (sormenpään kokoisia paloja)

2 rkl öljyä

3 laakerinlehteä

1 rkl voita

2 rkl tomaattipyreetä

1 tl sokeria

½ sitruunan mehu

5 dl valkoviiniä

2 dl vettä

pieni loraus pastista

2-3 rkl kalafondia

1/5 tl cayennepippuria

1 tl timjamia

300 g kalaa, ahventa ja lohta

6 keitettyä sinisimpukkaa

kourallinen kuorittuja katkarapuja

suolaa ja pippuria

persiljaa

patonkia

1 ruokalusikka / annos ranskankermaa

1 valkosipulin kynsi

Kalttaa tomaatit ja paloittele ne. Kuori ja pieni sipuli silpuksi. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Laita öljyyn sipulisilppu ja paloiteltu fenkoli, kuullota hetken ajan.

Lisää tomaattipyree, kuutioidut tomaatit, viini, vesi, pastis ja kalafondi sekä mausteet. Kiehuta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Kuutioi kalat ja lisää ne kattilaan, keitä viitisen minuuttia.

Lisää sinisimpukat, katkaravut, puolikkaan sitruunan mehu ja kiehuta pieni hetki. Silppua keiton pinnalle persiljaa.

Purista ranskankerman (purkillinen) joukkoon yksi valkosipulin kynsi. Laita valmiin keiton päälle patongin siivu, jonka päälle 1 rkl ranskankermaa (jossa v-sipulia ja ”muru” sitruunankuorta).

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme