Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Kanansiivet Viivin ja Kreetan tapaan

Grillikuume-ohjelman neljännessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa kanansiipiä. Tässä Viivin ja Kreetan resepti.

Broilerin siivet:

Broilerin siipiä freesataan kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Kun siivet ovat saaneet väriä, lisää pari rkl hunajaa siiville, lisää sen jälkeen isoksi kuutioidut perunat, kokonaiset salottisipulit ja valkosipulin kynsiä.

Leikkaa pekonia ja meetvurstia suikaleiksi ja lisää pannulle. Laita sekaan kokonaisia timjaminoksia ja laakerin lehtiä. Lisää savupaprikaa, suolaa ja pippuria ja muutama desi lager-olutta.

Paista pitkään aivan kypsäksi.

Aioli:

Sekoita 50/50 turkkilaista jugurttia ja majoneesia, lisää suolaa ja pieneksi hakattu valkosipuli ja laita kylmään odottamaan pannun valmistusta.

Bruchettasiivut:

Leikkaa hyvää maalaisleipää ohuiksi siivuiksi ja sivele valkosipuliöljyllä. Paahda grillillä.

Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi, laita hieman öljyä, hienonnettua valkosipulia, suolaa ja pidä grillillä epäsuoralla lämmöllä, kunnes tomaatit ovat puoliksi kuivuneet. Hiero näitä bruchettan pintaan.

Yrttiöljy:

Sekoita salottisipulia, valkosipulia, oliiviöljyä, suolaa, pippuria, kunnon puntti persiljaa, hitunen fenkolin huituloita, vähän tilliä, pari salvian lehteä, muutama mangoldin lehti ja ruokosokeria. Aja tasaiseksi tahnamaiseksi öljyksi. Tarkista suola.

Tarjoile pannusta suoraan. Lisää sekaan kunnon kököt aiolia. Riivi pintaan timjamia. Asettele leivät pannun reunalle. Vetäise yrttiöljyllä vauhtiraidat leivälle ja muutama hutiosuma myös pannulle. Tarjoile. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme