Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Maksaa Markon ja Santerin tapaan

Grillikuume-ohjelman viidennessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa maksaa. Tässä Markon ja Santerin resepti.

Karitsanmaksapihvi

Leikkaa parin sentin paksuisia pihvejä karitsan maksasta ja mausta suolalla. Paista keskilämmössä suoralla tulella vajaa minuutti per puoli.

Sieni-perunarisotto 

Raasta yksi iso kiinteä peruna, pienennä 3 salottia ja puolikas yksikyntinen valkosipuli sekä kuutioi yksi portobellosieni.

Paista voissa pannulla, mausta reilusti pippurilla sekä lisää runsaasti tuoreita yrttejä (persilja, kirveli, timjami). Lisää vajaa 3dl kermaa sekä 1dl valkoviiniä. Mausta suolalla ja hauduta kunnes perunat oavt kypsiä, kuitenkin niin, että rakenne säilyy.

Grillaa sipulirenkaita mukaan, hieman suolalla ja öljyllä maustettuna.

Marinoitu ananas

Marinoi ananaskuutiot sitruunamehussa.

Vaniljavoi

Sulata voita pienessä metallikulhossa ja lisää vaniljansiemeniä sekä ripaus suolaa. Anna kuumentua ja ota grillistä sivuun parin minuutin jälkeen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme