Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Maksaa Viivin ja Kreetan tapaan

Grillikuume-ohjelman viidennessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa maksaa. Tässä Tommin ja Antin resepti.

Maksa

Siivuta maksa, paista kuumalla parilalla nopeasti kummaltakin puolelta. Lisää päälle suola ja mustapippuri.

Paistetut sienet

Siivuta portobelloa, siitaketta ja herkkusientä, paista oliiviöljyssä. Kun sienet ovat jo hieman kypsyneet, lisää valkosipulit, pieneksi hakattu valkosipuli, timjaminoksa ja hakattu persilja. Lorauta loppuvaiheessa valkoviiniä, lisää suolaa ja pippuria.

Savustettu feta

Laita ronskit fetan palaset folion päälle savustumaan grillin yläritilälle. Savusta niin kauan, että saat juustoon hyvän savun maun ja värin.

Ruskistettu salviavoi

Sulata kattilassa voita, lisää voihin salvian lehtiä. Ruskista, kunnes voihin on syntynyt hyvä pähkinäinen maku. Kuori voista talteen vain kirkastettu osa, lisää muutama tuore pieni salvian lehti.

Viinirypälekastike

Halkaise punaiset viinirypäleet, laita hautumaan tilkkaan voita. Lisää punaviiniä ja fariini- sekä ruokosokeria sekä tippa balsamicoa. Keitä kasaan niin, että saat makean kastikkeen. Lisää suola.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme