Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Markon ja Santerin annos juustosta, sienistä ja kasviksista

Grillikuume-ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annos juustosta, sienestä ja kasviksista. Tässä Markon ja Santerin resepti. 

Sienikastike

Siivuta ja grillaa sieniä (portobello, tatti ym.) ja laita sienet blenderiin 1 dl rahkan ja 1 dl kerman kera. Lisää myös noin 1cl Averna-likööriä.

Sekoita tasaiseksi noin 3 minuutin ajan ja mausta suolalla.

Karamellisoidut sellerit

Kuutioi sellerin juurta ja kiehauta sokerivedessä. Grillaa kypsäksi kevyen sokeroinnin kera.

Viinirypälesiirappi

Puolita siemenettömiä, punaisia viinirypäleitä ja keitä niitä siirapiksi punaviinin, veden, sokerin ja puolitetun vaniljatangon kanssa

Paahdetut leipäsiivut

Tee pähkinäöljy murskaamalla cashewpähkinöitä ja kuumenna niitä grillissä rypsiöljyn kera noin 5 minuutin ajan.

Leikkaa leivästä ohuita, noin 6 mm paksuisia siivuja. Paahda niitä grillissä, kunnes pinta hieman ruskistuu. Voitele pähkinäöljyllä ja koristele grillatulla sienellä.

Kevyesti savustettu briejuusto

Savusta briejuustoa kokonaisena epäsuoralla tulella käyttäen kirsikkapuuta noin 6 minuutin ajan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme