Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Markon ja Santerin makkara-annos

Grillikuume-ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa itse makkaraa. Tässä Markon ja Santerin makkara-annos.

Valkosipuli-yrttimakkara

400 g sianniska

400 g naudanpaisti

100 g possun kylki

100 g porsaan rasvaa

1rkl suolaa

 yhteensä 1dl persiljaa, rosmariinia, timjamia hienonnettuna

2 kpl yksikyntisiä valkosipuleita

1 kpl iso sipuli

Jauha kaikki ainesosat lihamyllyssä läpi 2 kertaa. Sekoita joukkoon 1,5 dl kylmää valkoviiniä sekä 2 dl vettä. Pursota makkaratuubista suoleen makkaroiksi.

BBQ-makkara

400 g sianniska

400 g naudanpaisti

100 g possun kylki

100 g porsaan rasvaa

1 rkl suolaa

1 rkl savupaprikaa, fariinisokeria, valkosipulia, mustapippuria

0,5 rkl sinappia

2 rkl vaahterasiirappia

3 dl tummaa olutta

Jauha kaikki ainesosat lihamyllyssä läpi 2 kertaa. Pursota makkaroiksi ja esikypsennä lähes kiehuvassa oluessa 3 minuutin ajan. Paista grillissä rapea pinta.

Fenkoli-kaalipaistos

Paahda suikaloitua fenkolia, kaalia ja sipulia pannulla voissa. Lisää loraus valkoviiniä ja kiehauta. Lisää runsaasti kermaa, suolaa ja pippuria ja keitä kasaan.

Mausta sinapilla.

Sinappi

2 dl sinappijauhetta

2 dl kermaa

2 kananmunaa

2 dl sokeria

Laita kaikki ainekset kattilaan ja nosta lämpöä kokoajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kupla nousee kiehumisen merkiksi, ota sinappi jäähtymään. Lisää 1 rkl etikkaa ja sekoita.

Grillaa suosikkijuureksiasi ruoan lisukkeeksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme