Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Markon ja Santerin Texas BBQ

Grillikuume-ohjelman neljännessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa Texas BBQ -annos. Tässä Markon ja Santerin resepti.

Porsaan kylkipala:

Hiero porsaan kylkeen kuivamaustetta (1tl suolaa, 2tl mustapippuria, 1tl timjamia, 0,5tl rosmariinia, 1 tl savupaprikaa, 1 tl fariinisokeria, 1 tl valkosipulia, 0,5tl inkivääriä).

Savusta kylkeä savustimessa hikkorisavussa vähintään 2,5 tuntia, mielellään 5 tuntia. Oikea lämpötila on 110–115 astetta.

Perunat:

öljyä, 2tl savupaprikaa, 1tl valkosipulia, 1 tl suolaa, 2 tl timjamia, 1 tl pippuria

Ravunpyrstöt:

Mausta ravunpyrstöt suolalla, pippurilla ja rosmariininoksalla, paista suoralla tulella. Kasta ennen syömistä suolalla ja chilillä maustettuun sulaan voihin.

Raikas salaatti:

Mango, papaija, salottisipuli, kevätsipuli, korianteri, limetti, suola pippuri, punainen chili. Kuutioi ainekset ja sekoita.

Kolmen lihan ja viiden chilin ragu:

chilit: chipotle, ancho, cayenne, punainen ja vihreä chili

lihat: jauheliha, nautasuikale, pekoni

eri värisiä paprikoita

sellerin varsi

porkkana

2 saloottia

kokonainen, yksikyntinen valkosipuli

0,5dl ketsuppia

1,5dl punaviiniä

suolaa, pippuria

Paista lihat ja kasvikset pannulla ja lisää loput ainesosat. Hauduta 2,5 tuntia välillä vettä lisäten ja suolaisuutta tarkastellen. Viimeisen tunnin ajaksi lisää vielä punaisia ja mustia linssejä 1dl verran. Tarjoile nacholastujen kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme