Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Neljä ruokalajia, Marko ja Santeri

Grillikuumeen finaalissa kilpailijaparien tuli valmistaa neljän ruokalajin kokonaisuus. Tässä Markon ja Santerin ohjeet:

Ribsit

Tee rub seuraavasti:

1,5 rkl suolaa ja sokeria

1 rkl valkosipulia, limenkuorta, mustapippuria, paprikaa

0,5 rkl inkivääriä, sinappijauhetta

Poista ribsien alapuolelta kalvo. Hiero rubia reilusti pintaan pienen öljytilkan kanssa. Savusta 115 asteessa 1,5 tuntia ja jatka kypsennystä vielä tunti. Viimeiset 15 minuuttia, pidä korkeammassa lämmössä grillissä.

Pirskottele kypsennyksen aikana lihan päälle omenamehua tai -siideriä tunnin välein. Valele grillissä hummerin kuorista uutetulla kastikkeella.

Hummerikastike

Grillaa rapuja rapeaksi ja heitä ne kiehuvaan siideriin. Lisää joukkoon myös hummerin sakset ja kuoret.

Keittele kasaan, siivilöi ja makeuta sokerilla. Keitä vielä hetki ja anna hieman jäähtyä. Valele ribseille.

Hollandaisekastike

Helpoiten hollandaisekastikkeen saat aikaan, kun otat sauvasekoittimen ja siihen juuri sopivan pikarimuotoisen astian.

Laita pohjalle 2 munankeltuaista sekä hieman sitruunan mehua.

Lämmitä kattilassa voi 125 asteeseen. Pidä sauvasekoitin käynnissä pikarin pohjalla ja lisää hitaasti kuumaa voisulaa liikutellen sauvasekoitinta ylös ja alas. Mausta appelsiinin mehulla.

Hummeri

Tapa hummeri niska edellä kiehuvaan veteen ja jäähdytä se sen jälkeen kylmässä vedessä. Leikkaa veitsellä halki ja voitele voisulalla.

Grillaa hummeria grillissä kuumalla lämmöllä noin 90 sekunnin ajan. Kaavi mäti ja suoli pois ja huuhtele. Kaavi lihat irti kuoresta, halkaise saksi ja poista lihat myös sieltä.

Hummerisalaatti

Kuutioi mangoa, hienonna salottia ja sekoita yhden appelsiinin ja yhden limen mehun kanssa. Sekoita hummerin lihojen kera ja lisää hieman aiolia. Sekoita.

Parsa

Voitele sulalla voilla ja mausta suolalla. Grillaa parsoja noin 6 minuuttia käännellen.

Kuha

Leikkaa kuhasta filee, mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla parilalla nahkapuolelta niin, että filee kypsyy. Jätä hetkeksi folioon lepäämän ennen tarjoilua.

Banana spliff

Grillaa kokonainen banaani ruskeaksi ja pehmeäksi niin, ettei nesteet kuitenkaan tule pihalle. Jäähdytä.

Kuori grillattu banaani blenderiin mascarponen, konjakin (2 cl) ja vaniljasokerin kanssa. Muussaa muutama minuutti ja laita kulhoon jäähtymään.

Valmista kinuski:

1 dl fariinisokeria

2 dl kermaa

1 dl kuusenkerkkäsiirappia

Keittele noin 5 minuutin ajan ja jäähdytä.

Paista banaanin puolikas voissa toiselta puolelta rapeaksi kuumalla parilalla.

Rouhi pekaanipähkinää ja tummaa suklaata koristeeksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme