Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Neljä ruokalajia, Tommi ja Antti

Grillikuumeen finaalissa kilpailijaparien tuli valmistaa neljän ruokalajin kokonaisuus. Tässä Markon ja Santerin ohjeet:

Alkupalalauta

Parsan päitä

Taikinaan:

Kukko pils

vehnäjauho

kookoshiutale

Dippaile parsat taikinassa ja friteeraa 185 asteessa.

Piikkikampela

Suolaa fileet. Mausta suolalla ja pippurilla paistaessa. Käytä voita paistamiseen

Hollandaisekastike

kananmunan keltuainen

1 tl valkoviinietikkaa

n. 1,5 dl kuumaa kirkastettua voita

ripaus suolaa

tilkka sitruunamehua mikäli tarvis

Laita etikka ja keltuainen monitoimikoneeseen ja sekoita hetki. Lisää kuuma voisula ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta jälkikäteen, mikäli tarpeellista.

Pääruoka:

Vaniljaista hummeria ja omenaista possua

Possu:

Hiero possunkyljen pintaan suolaa, pippuria ja savupaprikaa. Keitä kylkeä mausteliemessä, jotta liha mureutuu.

Liemi:

omenaa

päärynää

tähtianista

juustokuminaa

kanelia

soijaa

suolaa

pippuria

sitruunamehua

fariinisokeria

vaniljaa

salottisipulia

valkosipulia

omenaviinietikkaa

Keittämisen jälkeen grillaa kyljet. Valele koko paistamisen ajan liemellä, jonka olet sauvasekoittimella soseuttanut.

Hummeri:

Keitä hummeria kiehuvassa 5 % suolavedessä 5 minuutin ajan. Nosta nopeasti jäihin. Leikkaa hummeri pituussuunnassa halki. Poista sisäelimet ja kaikki vihreä. Valele vaniljavoilla.

Vaniljavoi:

150g voita

puolikas vaniljatanko

Irrottele lihat ja grillaa noin 90 sekuntia vaniljavoilla sutien.

Kukkakaalipyree:

keitettyä kukkakaalia

vaniljaa puoli tankoa

kermaa

voita

suolaa

Aja sauvasekoittimella pyreeksi ja mausta. Tarjoile lisäksi grillattua omenaa.

Freshner

Inkivääri-lime-kookosmarinoidut viinirypäleet

tummia siemenettömiä rypäleitä puolikkaana

kookoshiutaleita

limenmehua

raastettua inkivääriä

jälkkäriin tulevaa siirappia

Laita rypäleet muut ainekset kulhoon. Sekoita ja anna maustua.

Ämpäri-cocktail

puolikas lime lohkoina ja puristettuna

kourallinen mintun lehtiä

43-likööriä

valkoviiniä

Ginger Alea

sitruunamehua

Purista limet ämpäriin. Paukuta mintun lehtiä vaikka käsien välissä, jotta maku alkaa irrota, laita lehdet ämpäriin. Täytä ampäri jäillä.

Kippaa korkillinen 43:sta ja paljon isompi korkillinen kuivaa valkoviiniä ampäriin. Maista. Jos on liian makea, laita sitruunamehua lisäksi.

Jälkkäri

Bondi Beach -grilli-Pavlova

neljä valkuaista

200 g sokeria

1 tl omenaviinietikkaa

1 rkl perunajauhoa tai Maizenaa

Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lisää rauhallisesti joukkoon etikka ja jauhot. Vatkaa tasaiseksi.

Laita satsi leivinpaperilla vuorattuun foliovuokaan ja laita grilliin. Paista 150 asteessa puolitoista tuntia

Grillatut hedelmät ja passionsiirappi

aprikooseja

omenia

kirsikoita

Puolita hedelmät, pyöräytä siirapissa ja grillaa.

Siirappi:

kahden passionhedelmän sisukset

reilu korallinen fariinisokeri (siirapin kuuluu olla kunnolla paksua ja tahmeaa ja siinä on reilusti sokeria)

yksi vaniljatanko kaavittuna

Laitilan omenalimua pari desiä

ihan vähän vettä

yhden appelsiinin mehut

Keittele siirapiksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme