Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Pihvit Markon ja Santerin tapaan

Grillikuume-ohjelman viidennessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa pihvi kolmessa kypsyysasteessa. Tässä Markon ja Santerin resepti.

Naudan ulkofilee, raaka

Temperoi huoneenlämpöön ja mausta pippurilla ja suolalla 10 minuuttia ennen paistoa. Grillaa kuumalla lämmöllä noin 45 sekuntia per puoli.

Naudan entrecote, medium

Temperoi huoneenlämpöön ja mausta pippurilla ja suolalla 10 min ennen paistoa. Valele valkosipuli-yrttivoilla paiston aikana. Paista 2 senttiä paksu pihvi keskilämmöllä 1,5 minuuttia per puoli.

Naudan sisäfilee, kypsä

Temperoi lämpimässä (noin 35 asteisessa) punaviinimarinadissa ja tee punaviinistä sekä 43-likööristä kastike keittämällä nestettä kasaan. Makeutta voi säätää sokerilla.

Salaatti

Tomaattisiivuja ja sipulisiivuja marinoituna valkoviinietikalla ja tomusokerilla. Tarjoiluun lisäksi hienonnettua punaista chiliä sekä kevätsipulin vartta renkaina.

Perunat

Leikkaa kiinteästä perunasta kiekkoja ja paista valurautaparilalla suolatun yrtti-valkosipulivoin kera. Käännä, kun pinta pn sopivan kullanruskea.

Kastike perunoille

Sekoita rahkaa, valkosipulia ja suolaa oman maun mukaan. Anna maustua jääkaapissa mielellään tunti. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme