Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Pulled pork -minihampurilainen, Santeri ja Marko

Grillikuume-ohjelman semifinaalissa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa pulled pork -minihampurilainen. Tässä Santerin ja Markon resepti. 

Pulled pork

Poista sianniskapalasta kovalta tuntuvat rasvat (kokeile hieromalla sormin) ja taputtele kauttaaltaan paksulla kerroksella mausteseosta (1,5rkl suolaa, 1rkl valkosipulia, paprikaa, timjamia, fariinisokeria, mustapippuria, 0,5rkl sinappijauhoa, rosmariinia inkivääriä ja kanelia)

Savusta sianniskaa savustimessa 110 asteessa 7–8 tuntia. Kääri folioon ja kääri paketti vielä pyyheliinaan.  Anna vetäytyä noin 2 tuntia ennen repimistä. Revi possu reiluiksi paloiksi (älä hienonna) ja kaada joukkoon savustuksessa possusta irronnutta lientä.

Pulled pork -hampurilainen

Grillaa omenasiivuja, kunnes ne ovat hieman pehmenneet, mutta ovat kuitenkin vielä rapeita, ei löysiä. Näistä tulee hampurilaisen kannet.

Keltasipuli-slaw

Leikkaa keltasipulia puolikkaiksi ohuiksi siivuiksi ja marinoi niitä kasaan keitetyllä, kuivalla omenasiiderillä (keitä kasaan kattilassa ¼ osaan) ja sokerilla.

Paahda pähkinöitä pannulla tilkassa öljyä, siivilöi ja sekoita siivilöidyn sipulin kanssa. lisää rahkaa sidosaineeksi.

Avokadoöljyyn tehty aioli

Sekoita majoneesi vatkaamalla avocadoöljy ja kananmunan keltuaiset. Mausta suolalla, valkosipulilla ja etikalla.

Paistetut lantut

Leikkaa lanttuja ranskalaisen perunan muotoisiksi paksuiksi tikuiksi. Voitele öljyllä ja grillaa keskilämmössä sopivan kypsiksi välillä käännellen niin, että kaikilla sivuilla on grillipintaa. Grillauksen aikana mausta sopivalla ripauksella suolaa myllystä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme