Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Pulled pork -minihampurilainen, Viivi ja Kreetta

Grillikuume-ohjelman semifinaalissa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa pulled pork -minihampurilainen. Tässä Viivin ja Kreetan resepti. 

Rub

yksi iso valkosipulinkynsi

yksi chilipalko

suolaa

savupaprikaa

fariinisokeria

paprikajauhetta

Hiero kaikki ainekset morttelissa tahnaksi ja hiero lihaan.

Pulled Pork

Laita rubilla hierottu iso kasslerpala savustimeen. Savusta noin 120 asteisessa grillissä vähintään kuusi tuntia. Kun kassler on saavuttanut 77 asteen sisälämpötilan, ota se pariksi tunniksi foliokääröön vetäytymään. Riivi ja sekoita barbeque-kastikkeeseen.

BBQ-kastike

yksi valkosipulin kynsi

salottisipulia

yksi chilipalko

6 kpl puoliksi pilkottuja kirsikkatomaatteja

fariinisokeria

tilkka worshirecheter-kastiketta

colaa

suolaa

savupaprikajauhetta

paprikajauhetta

Keitä ainekset kasaan.

Paprikamajoneesi

Valmista majoneesi. Ota osa majoneesista talteen coleslaw´ta varten.

Savusta kaksi paprikaa ja paahda kaksi paprikaa. Laita kelmun alle hikoilemaan. Kun paprikat ovat valmiit, kuori ja soseuta ne. Yhdistä majoneesiin, maista suolat.

Sipulirenkaat

Valmista friteeraustaikina (2 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta, vatkaa sekaan olutta niin, että saat hyvän, vielä hieman juoksevan taikinan)

Pilko sipulit noin puolen senttimetrin paksuisiksi renkaiksi, upota taikinaan ja friteeraa noin 180 asteisessa öljyssä kullan keltaisiksi ja rapeiksi. Suolaa lautasella.

Coleslaw

Siivuta mandoliinilla hieman punakaalia ja isompi määrä valkokaalia suikaleiksi. Raasta sekaan porkkanaa ohuella terällä. Laita kulhoon suola, pippuri, ripaus sokeria ja tilkka öljyä, survo kevyesti, jotta kaali marinoituu.

Ota osa majoneesista ja sekoita sitä ranskankerman kanssa, sekoita kaikki ainekset keskenään.

Sämpylä

Sekoita 2 dl käden lämpöistä maitoa ja 1 dl kädenlämpöistä vettä keskenään. Liuota 1/3 hiivaa, 2 rkl sokeria, ja 1,5 dl sulaa voita sekaan. Sekoita noin 5 minuuttia.

Lisää suola ja jauhot, kunnes saat irtonaisen taikinan. Veivaa käsin muutama minuutti, jotta saat syntymään sitkoksen taikinaan. Nostata.

Leivo halutun kokoisiksi sämpylöiksi, sivele maidolla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista  pizzakivellä 200 asteessa, kunnes sämpylät saavat kauniin kullankeltaisen värin pintaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme