Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Savustustehtävä, Harri ja Lev

Grillikuume-ohjelman kahdeksannessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annos savustaen. Tässä Harrin ja Levin resepti:

Savustettu Possun sisäfilee

Renssaa possun sisäfilee. Anna sen olla huoneenlämmössä 1-2 tuntia.

Paista sisäfilee voi-öljyseoksessa nopeasti 1-2 minuuttia/puoli. Laita filee savustuspönttöön (lämpö 100 astetta). Esimerkiksi kirsikka- ja omenapuu sopivat hyvin possun savustukseen.

Työnnä lämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan, savusta possua, kunnes lämpötila on 65 astetta. Ota filee savustuspöntöstä ja paketoi folioon vetäytymään (noin 7-10 minuuttia).

Siivuta tai paloittele filee. Tarjoile.

Hapanimeläkasvikset

Laita korkeareunaiselle pannulle 1 dl öljyä, 0,5 dl etikkaa ja 1 dl sokeria, sulata massa.

Lisää kasviksia, esimerkiksi munakoison paloja, kesäkurpitsan paloja, sipulia ja paprikaa.

Hauduta kasviksia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Luumukastike

Kiehuta luumuja miedolla lämmöllä pienessä vesimäärässä noin 20 minuuttia.

Paseeraa luumut ja neste. Laita neste takaisin kattilaan. Lisää tilkka valkoviinietikkaa, inkivääriä, tl sokeria ja mausta yrteillä, pippureilla ja suolalla.

Keittele kastiketta vielä 15 minuuttia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme