Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Savustustehtävä, Marko ja Santeri

Grillikuume-ohjelman kahdeksannessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annos savustaen. Tässä Markon ja Santerin resepti:

Kuusenoksalla savustettu lohi  

Ripottele lohifileen molemmille puolille suolaa ja hieman fariinisokeria. Kuumenna savustusuuni/grilli savustuslämpöön, n. 115 asteeseen.

Valmistele glaseerauskastike (1dl paseerattua lakkaa, ½ rkl kuivattua tyrniä, tujaus sitruunamehua ja öljyä).

Savusta lohi juuri ja juuri kypsäksi käyttäen kuusenoksia savun tuottamiseen. Nosta savustetut lohet leivinpaperille vetäytymään ja valele niihin glaseerauskastiketta ohut kerros.

Sentripuulla savustetut porkkanat

Keitä porkkanatikkuja muutama minuutti ja asettele ne savuavalle sentripuulaudalle. Huomaa, että lautaa pitää liottaa vähintään tunti ennen asettamista suoran tulen päälle.

Savusta porkkanoita laudan päällä n. 5 minuuttia.

Sinappikastike porkkanoille

½ dl paseerattua lakkaa

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl ranskankermaa

Mausta suolalla omaan makuun sopivaksi.

Savumuna

Kiehauta vesi, lisää munat, keitä 3 minuuttia ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla.

Kuori munat ja savusta omenapuulla noin minuutin ajan. Savun maku tarttuu munaan todella nopeasti, joten varo, ettei mene yli.

Grillattu mustajuuri

Kuori mustajuuri ja mausta se öljyllä ja suolalla. Grillaa miedolla lämmöllä kypsäksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme