Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Savustustehtävä, Tommi ja Antti

Grillikuume-ohjelman kahdeksannessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annos savustaen. Tässä Tommin ja Antin resepti:

Savukala

lohta fileenä tai annospalana

suolaa

sokeria

Laita loheen reilu pintasuola ja vähän sokeria. Anna suolautua rauhassa, koska itse savustukseen ei mene kuin reilut kymmenen minuuttia.

Kantarellimuhennos

kantarellia

salottisipulia

valkosipulinkynsi

suolaa

pippuria

timjamia

kermaa

voita

jauhoa

rapeaksi paistettua ja savustettua pekonia

Anna voin ruskistua hieman. Lisää salottisipuli, valkosipuli ja timjami. Kuullottele rauhassa.

Lisää kantarelli pienemmäksi paloiteltuna. Kuullottele ja anna kypsyä rauhassa. Mausta. Lisää kerma ja keittele kasaan. Jäykistä hieman vehnäjauholla jos on tarvis.

Paahda foliovuoassa kokonaisia kantarelleja. Heitä vielä vähän voita kattilaan, anna sulaa, nosta muhennos liedeltä ja kääntele paahdetut sienet ja pekoni sekaan. Tarkista suola.

Fritatut kukkakaalit

pieneksi nypittyä kukkakaalia

Frittitaikinaan: Mämmistout-olutta, puolikarkeaa vehnäjauhoa ja suolaa. 

Dippaa kukkakaalit taikinassa ja paista frittiöljyssä 185 °C:ssa. Muista suola.

Pikkelöidyt kantarellit

väkiviinaetikkaa

ruokosokeria

vettä

tuoretta inkivääriä palana

maustepippuri

tuore timjami

kurkuma

ripaus kanelia

Kuumenna liemi ja kaada sienille. Anna maustua vähintään 45min.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme