Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Savustustehtävä, Viivi ja Kreetta

Grillikuume-ohjelman kahdeksannessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annos savustaen. Tässä Viivin ja Kreetan resepti:

Savustetut broilerinnahkasipsit

Irrota broilerin nuijasta nahat ja levitä foliolle levälleen ohuelti. Savusta niin kauan, että nahka on melko rapeaa. Paahda rapeaksi pannussa. Rouhi pintaan suolaa.

Savustettu ja grillattu broilerinkoipi

Leikkaa koipi ja nuija irti toisistaan nivelen kohdalta. Laita palat savustumaan. Kun ne ovat saaneet hyvin savun makua, laita palat marinoitumaan seokseen, jossa on paahdettua sitruunaa, hunajaa, suolaa ja kurkumaa sekä öljyä.

Marinoi hetki ja hiero marinadia kunnolla kaikkialle, myös nahan alle. Grillaa broilerin koipipaloja suoralla lämmöllä niin, että saat niihin hyvän pintarapeuden ja värin. Siirrä yläritilälle kypsymään loppuun.

Ohralisäke

Laita valurautapannuun oliiviöljyä, pekonia ja meetvurstia, valkosipulinkynsiä ja sipulia. Freesaa hetki. Lisää ohra ja kuullota hetki.

Lisää tummaa mämmiolutta, lisää suola, laakerinlehdet, timjamin varret, hunaja, cayennenpippuria, paprika- ja savupaprikajauhetta ja hauduttele kypsäksi.

Lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä. Lisää loppuvaiheessa parsakaalin nuput, niin että ne jäävät napakoiksi.

Paahdettu sitruunajukurttikastike

Paahda sitruunanpuolikkaita grillissä. Purista sitruunasta mehut ja hedelmälihaa kulhoon. Raasta sekaan sitruunan kuorta. Lisää jukurtti, suola ja hunaja. Tarkista maut.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme