Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Siankylki, Marko ja Santeri

Grillikuume-ohjelman semifinaalissa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annos siankyljestä. Tässä Markon ja Santerin resepti.

Grillattu siankylki

Leikkaa siankylki noin tuuman levyisiksi paloiksi ja aseta foliovuokaan. Kaada vuokaan marinointinestettä (valkoviini, omenasiideri, vesi, suola, sokeri) ja aseta suoraan lämpöön grilliin niin, että neste alkaa kiehua.

Peitä foliolla ja anna hautua noin 90min välillä nesteen pintaa tarkkaillen. Siirrä kylkipalat kuumaan grilliin suoraan lämpöön.

Valele cola-kastikkeella ja grillaa pinnat rapeiksi. Varo, ettei sokeri pala!   

Cola-kastike

Kiehuta kattilassa pullollinen colaa, kunnes neste on puolittunut. Lisää noin 2 dl ketsuppia sekä 2 rkl raastettua inkivääriä ja 2 rkl worchestershire -kastiketta. Hauduta ja mausta suolalla, kunnes maku omaan makuun sopiva. Huomaa, että kastikkeen maku muuttuu ja inkivääri korostuu, kun kastike jäähtyy.

Perunasoselaatikko

Keitä perunoita, paista pekonisuikaleita rapeiksi ja sekoita ne muusatun perunan joukkoon. Revi mukaan myös hieman pulled porkkia ja mausta pulled porkin liemellä ja suolalla.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme