Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Tartar, Marko ja Santeri

Grillikuumeen finaalissa kilpailijaparien ensimmäinen tehtävä oli valmistaa tartar. Tässä Markon ja Santerin resepti:

Leikkaa naudan paistista poikkisyin sentin paksuinen siivu ja aseta se leikkuulaudalle. Öljyä toinen puoli ja ripottele päälle hieman sokeria

Grillaa liha niin kuumalla kuin mahdollista noin 20–30 sekunnin ajan. Leikkaa liha pieniksi paloiksi veitsellä repien.

Sekoita smetanaan hieman sinappia ja anna maustua.

Leikkaa salottisipuli puoliksi, kostuta leikkuupinnasta öljyllä ja grillaa siihen nätti ruskea pinta. Leikkaa siten, että mukaan tulee raakaa ja grillattua osaa.

Marinoi hienonnettua punasipulia punaviinietikassa, vedessä ja tomusokerissa.

Valmista uppomuna: kiehauta vesi, lisää loraus etikkaa ja käännä kattila pois päältä. Anna kypsyä 2-3 minuuttia. Tarjoilussa uppomuna tulee tartarin viereen ja muut lisäkkeet viereen. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme