Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Tommin ja Antin annos juustosta, sienistä ja kasviksista

Grillikuume-ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annos juustosta, sienestä ja kasviksista. Tässä Tommin ja Antin resepti. 

Linssit

Anna punaisten ja mustien linssien liota hetki viileässä vedessä. Aloita keittäminen mustista linsseistä ja heitä punaiset muutaman minuutin jälkeen sekaan. Laita keitinveteen suolaa. 

Ota keitetyt linssit kulhoon, kelmun alle. Lisää kulhoon myös myöhemmän ohjeen mukaiset tatin jalat.

Ruusukaali

Laita ruusukaalit foliopussiin, lisää suolaa, pippuria, voita ja valkoviiniä. Kypsennä ja nypi lehdet erilleen.

Tomaattikastike

2 kevätsipulia

1 valkosipulin kynsi

3 grillattua tomaattia

3 grillatun tomaatin sisukset, jotka olet lusikoinut talteen ennen grillaamista

timjamia

hunajaa

suolaa

pippuria

omenaviinietikkaa

vähän chiliä

sitruunamehua

vähän voita

Aja kaikki ainekset monitoimikoneella pyreeksi ja keitä kasaan kattilassa. Lisää keitokseen tomaattien köynnös, se antaa kivasti ”vihreää” makua. Sitä ei syödä.

Kääntele soosi linssien, tatin jalkojen ja ruusukaalien joukkoon. Ei liikaa, vaan muhennosmaisesti.

Grillatut tatit ja endiivit

tattiviipaleita

endiivilohkoja

oliiviöljyä

merisuolaa

mustapippuria

murskattu valkosipulin kynsi

timjamin lehtiä

Kelmumuna

Leikkaa kelmusta suorakaide ja painele se mukiin tai pieneen kuppiin, valele öljyllä. Rouhi suolaa ja pippuria kelmun pintaan ja riko muna varovasti kelmu päälle.

Sido kelmun nurkat yhteen ja kypsennä lähes kiehuvassa vedessä 6–7 min munan koosta riippuen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme