Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Tommin ja Antin kanasalaatti beduin

Grillikuume-ohjelman toisessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa kokonainen broileri. Tässä Tommin ja Antin ohje broilerin valmistukseen.

Bulgursalaatti:

keitettyä bulguria

oliiviöljyä

suolaa maun mukaan

paahdettua chiliä kuutioina

paahdettua kirsikkatomaattia

raastettua sitruunan- ja appelsiininkuorta

paahdettuja auringonkukan-, seesamin- ja kurpitsansiemeniä, sekä mantelia

silputtua persiljaa, minttua ja salottisipulia                               

punaherukoita

Munakoisotahna:

paahdettua munakoisoa

valkosipulinkynsi

tuoretta chiliä

tahinia

sitruunamehua

jeeraa

silputtua persiljaa

Sekoita ainekset morttelissa. 

Vartaat:

Varaa yksi broilerin marinoimaton koipireisi varrasta kohden. Leikkaa nuija irti koipireidestä. Poista luut, jänteet ja rustot reisilihasta.

Pujota lihat kahteen, rinnakkain olevaan varrastikkuun. Näin kanoja on helpompi käännellä ja lihat eivät pääse pyörimään. 

Maustetahna vartaille: 

muutama manteli

muutama cashewpähkinä

timjaminlehtiä

persiljaa

yhden appelsiinin mehu

suolaa

pippuria

yksi valkosipulinkynsi

oliiviöljyä

Valmsita tahna morttelissa. Käytä öljyä noin kolme neljäsosaa ja mehua yksi neljäsosa. Jatka tarvittaessa öljyllä, jos tahna ei ole tarpeeksi juoksevaa.

 

Voitele em. töhnällä säännöllisesti vartaita grillatessa. Lopussa muutama veto pelkällä öljy – appelsiinimehuseoksella.

Ripottele päälle paahdettua mantelia. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme