Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Tommin ja Antin makkara-annos

Grillikuume-ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa itse makkaraa. Tässä Tommin ja Antin makkara-annos.

Rokkimakkara

1 kg possun niskaa

220 g verta

220 g silavaa

220 g possunkylkeä

rosmariininoksa

1 salottisipuli

12 g suolaa

4 cl viskiä

Tee makkaraa lihamyllyllä. Pursota suoleen. Keitä ja paista.

Puolukkasinappi

Cashewpähkinää

Dijon-sinappia

timjamia

salviaa

sitruunamehua

suolaa

pippuria

Hoitele kaikki morttelissa tahnaksi ja sekaisin.

Tummasuklaa-ganache

2 dl kermaa

200 g tummaa suklaata

kaakaojauhetta

suolaa

Kuumenna kerma. Sulata joukkoon suklaa. Lisää suolaa ja kaakaojauhetta, jotta saat tahnasta hieman karvasta.

Paahdetut tatit

Leikkaa tateista koko varren ja lakin suuntaisesti siivuja. Sivele oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla, salvialla ja timjamilla. Grillaa pintaan kiva väri.

Perunaa, naurista, kevätsipulia, tattia

Keitä perunat ja nauriit. Lisää salvialla maustettu maito ja teen vaikka nyrkillä kiva survos. Purista siivilän läpi ja kääntele joukkoon voita, kevätsipulia ja paahdettuja tatteja.

Viskichilit

viskiä

chiliä

omenaviinietikka

timjami

rosmariini

suola

pippuri

Marinoi, paahda, kuutioi pieneksi, 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme