Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Tommin ja Antin samarialainen pizza

Grillikuume-ohjelman toisessa jaksossa valmistettiin pizzaa. Tässä Tommin ja Antin ohje grillipizzan valmistukseen

Pohja:               

2 dl vettä

suolaa

1 pss kuivahiivaa

1 rkl hunajaa

5-6 dl jauhoja

Za’atar-öljy:

kuivattua oreganoa

kuivattua timjamia

jauhettua sumakkia

sesaminsiemeniä

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Kastike:

sipulia

valkosipulia

pari tomaattia

paseraattua tomaattia

tomaattipyrettä

oreganoa

suolaa

pippuria

jeeraa (juustokuminaa)

kanelia

chiliä

Heitä ainekset kuumaan kattilaan, keittele rauhassa, siivilöi ja jatka kasaan keittelyä. 

Liha:

Ruskista jauheliha rapeaksi öljyn kanssa. Lisää pannulle kastiketta ja keittele kasaan.               

Sitruunajugurtti:

raastettua sitruunaa

turkkilaista jogurttia

sitruunanmehua

suolaa hitusen

Pizzan kasaaminen:

Grillaa pohjaleipiä ja valele za’atar- öljyllä. Levitä päälle jauheliha-tomaattikastike, raasta päälle vähän parmesaania, lisää murennettua fetaa, rucolaa, oliiviöljyä ja silputtuja chilejä, sekä tuoretta oreganoa ja timjamia. Lausu ruokarukous ja suloistuta suutasi samarialaisella lätyllä. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme