Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Vartaat á la Viivi & Kreetta

Grillikuume-ohjelman kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa grillivarras. Tässä Viivin ja Kreetan resepti.

Tipun kanavarras

Kanan ohutfile leikataan pitkittäin puoliksi ja laitetaan marinadiin ja vartaisiin.

Marinadi

kookosmaitoa, oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa, inkiväärijauhetta, korianterijauhetta, mustapippuria

Karjuvarras

Leikkaa lankusta 20cm x 4cm paloja ja laita marinadiin.

Marinadi

Tumma Kukko -olut, pihlajanmarjahyytelö, rosmariininoksa, timjaminoksa

Laita marinadiainekset ja voi pannuun. Kääri possu rullalle ja laita vartaaseen.

Grillaa ja valele glasyyrillä.

Bulgur

Valmistetaan puolikypsäksi parsakaalin ja kukkakaalin nuppuja, freesataan pannulla pari minuuttia, sekaan suikaloidaan paprikaa ja puoliksi leikattuja papuja. Bulgur sekaan ja päälle hedelmälimonaadia. Lopuksi sokeriherneitä.

Sitruunakompotti

Kuori sitruunasta muutama kuorisiivu, leikkaa ohuiksi. Leikkaa sitruunasta valkoiset osat pois ja siivuta. Laita kattilaan voita, sitruunasiivut, sitruunamehu ja suikaleet.

Hauduta ja keitä kompotiksi. Tarkista suola ja makeus.

Haudutettu hapankaali

Purista hapankaali kuivaksi. Lisää pannuun voita, sipulia ja valkosipulia. Heitä perään kaalit. Lisää rosmariininoksa. Lisää kuohukermaa ja hauduta. Tarkista suola. Poista rosmariininoksa ennen tarjoilua.

Sipulihilloke

Laita kattilaan voita ja sipulia, mausta suolalla. Hauduta kypsäksi pitkään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme