Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Viivin ja Kreetan annos juustosta, sienistä ja kasviksista

Grillikuume-ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annos juustosta, sienestä ja kasviksista. Tässä Viivin ja Kreetan resepti. 

Kääri brie leivinpaperiin ja folioon ja laita paistumaan grilliin.

Valmista makea sienihilloke.

Siitakesieniä, herkkusieniä, portobelloa, herkkutattia ja kantarelleja paistetaan voissa. Ei kuitenkaan ruskisteta. Mukaan loraus hunajaomenaviinietikkaa, valkoviiniä, timjaminoksia ja hunajaa sekä suolaa. Keitä kasaan.

Lisää sitruunan mehua hapoksi, sekä tarvittaessa sokeria. Tarkista maut.

Paista pekonia, sipulia, valkosipulia ja valkokaalia voissa. Lisää mauksi vähän herkkutattia. Lisää loppuvaiheessa puolikkaita ruusukaaleja, sekä kukkakaalin ja parsakaalin lehtiä.

Lisää loraus hunajaomenaviinietikkaa, timjaminoksia sekä pari laakerinlehteä. Lisää suola ja pippuri sekä ripaus cayennepippuria.

Paahda seuraksi saksanpähkinöitä, murusta sienihillokkeen ja lämpöisen brien päälle.

Voitele leipäsiivut oliiviöljyllä ja paahda grillissä. Rouhaise pintaan suolaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme