Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Viivin ja Kreetan makkara-annos

Grillikuume-ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa itse makkaraa. Tässä Viivin ja Kreetan makkara-annos.

Makkarat

600g kassleria ja 250 g siankylkeä jauhetaan kerran. Lisätään 150 g silavaa ja jauhetaan toisen kerran.

Sekoita massaan 20 g suolaa, pippuria, oliiviöljyssä paistettua purjosipulia, raastettua appelsiininkuorta, hienoksi murskattua fenkolin ja korianterin siementä, oreganoa, timjamia ja 1 dl punaviiniä.

Sekoita massa tasaiseksi ja pursota siansuoleen. Grillaa kypsäksi.

Tomaatti-munakoisopaistos

Pilko tomaatit ja laita paahtumaan oliiviöljyyn.

Suolaa munakoisoviipaleet ja pyyhi puhtaaksi. Pyörittele munakoisosiivut oliiviöljyssä ja paahda grillissä.

Leikkaa paloiksi ja lisää tomaatin kanssa vuokaan. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Heitä sekaan kanelitanko ja timjamin oksia. Suolaa ja pippuria.

Rosmariiniperunat

Leikkaa perunat isoiksi veneiksi. Pyörittele oliiviöljyssä, suolaa ja laita paistumaan grilliin. Lisää mukaan pari rosmariininoksaa. Paista kypsiksi ja tarkista suola.

Sinappijugurttikastike

Paahda sinapinsiemeniä oliiviöljyssä pannulla. Jauha morttelissa hienoksi. Lisää turkkilainen jugurtti, suola ja Dijon-sinappi. Tarkista maut. Lisää tarvittaessa hunajaa makeudeksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme