Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

Viivin ja Kreetan Texas BBQ

Grillikuume-ohjelman neljännessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa Texas BBQ -annos. Tässä Viivin ja Kreetan resepti.

Possunkylki

Leikkaa possun nahkaan viiltoja niin, että saat hierottua rubbia syvälle. Hiero rubia kauttaaltaan possun pintaan. (Teksasilainen mausteseos -rubin ohje löytyi Tatu Lehtovaaran kirjan sivulta 68.)

Laita possu höyryttymään grilliin, sen jälkeen savustumaan smokeriin. Valele possunkylkeä cola-bbq-kastikkeella savustuksen aikana. (Cola-bbq-kastike Tatun kirjan sivulta 71.)

Maissi

Grillaa maissi ja valele maustevoilla.

Maustevoi

voita, suolaa, paprikajauhetta, chilijauhetta ja savustettua paprikajauhetta

Limemajoneesi

Vatkaa rikki yksi kananmunan keltuainen, lisää puoli tl dijon-sinappia ja puolikkaan limen mehu. Lisää öljyä tipottain, kunnes saavutat halutun koostumuksen. Sekoita sekaan hieman chilijauhetta ja raastettua limen kuorta.

Friteeratut tiikeriravun pyrstöt

Siivoa tiikeriravun pyrstöt, jätä pyrstön kuori. Jauhota ensin jauho-paprika-cayenne-suolaseoksessa, kasta rikkivatkatussa munassa, ja lopuksi kierittele kookoshiutaleissa, joissa on mukana hieman vehnäjauhoja. Friteeraa kypsäksi.

Keitä pasta, laita sekaisin vahvaa juustoraastetta ja kermaa, sekoita pastan kanssa, laita annoskulhoihin. Laita lopuksi juustoraastetta päälle, gratinoi.

Ranskalaiset

Leikkaa isoja tikkuja kiinteästä perunasta. Friteeraa. Mausta paprika-savupaprikaseoksella. Suolaa.

Fenkolilla ja limellä terästetty coleslaw

Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Laita maustumaan limen mehuun, johon on raastettu joukkoon limen kuorta. Silppua salottisipuli hienoksi, laita maustumaan limen mehuun, lisää tilkka omenaviinietikkaa, ruokosokeria ja suolaa. Vedä mandoliinilla kaalista ohutta siivua, raasta porkkanaa sekaan. Sekoita. Sekoita sekaan limemajoneesia. Anna makustua.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme