Mainos
Mainos
grillikuume_valkonen_kansi

”Ruuassa pitää olla suolaa” – Grillikuume-voittajat jakavat parhaat grillivinkkinsä

Grillikuumeen tiukka finaali päättyi lopulta Tommin ja Antin voittoon. Nyt voittajakaksikko paljastaa parhaat grillivinkkinsä oman elämänsä sankarigrillaajille.

Tommi ja Antti selviytyivät Grillikuume-kauden voittajiksi tiukan finaalikamppailun päätteeksi. Mutta millaisia vinkkejä voittajakaksikolla on tavallisille mökkigrillaajille?

– Grillaus ei ole mitään rakettitiedettä, Tommi toteaa.

Yksi toive miehellä on kuitenkin suomalaisille grillaajille:

– Toivon, että ihmiset lopettaisivat keltaisessa räässä lilluvien asioiden ostamisen. Että ihmiset lopettaisivat valmismarinadien syömisen ja ostaisivat maustamattomia lihoja ja maustaisivat niitä itse. Kokeilisivat ja innostuisivat ruuanlaittamisesta, voittajagrillaaja toteaa.

– Vaikka se ei heti onnistuisikaan, niin kokeiluista oppii ja seuraavalla kerralla sitten osaa tehdä paremmin, mies kannustaa.

Keltanokkagrillaajaa Tommi neuvoo aloittamaan maustamisen ihan perusmausteilla.

– Kannattaa käyttää oikeita ja tuoreita makuja. Pelkkä suola ja pippurikin ovat jo paljon, ja ne tuovat lihan ja kasvisten omaa makua esiin. Myös tuoreet yrtit ja chilit toimivat.

– Ja pitää muistaa maustaa kunnolla. Ruuassa pitää olla suolaa, muuten se ei maistu millekään.

"Jos tykkää grillitassuista, niin sitten grillaa niitä hymyissä suin"

Antti puolestaan muistuttaa grillaamaan hyvällä fiiliksellä.

– Kannattaa unohtaa kiire ja stressaaminen ja tehdä hyvällä fiiliksellä sitä, mistä tykkää. Jos tykkää grillitassuista, niin sitten grillaa niitä hymyissä suin, mutta jos tuntuu siltä, että haluaa kokeilla jotain erilaista, niin kannattaa kokeilla, mies kehottaa.

Antin omiin grillibravuureihin kuuluu tänä kesänä libanonilianen flat bread.

– Tehdään sitkas, pitsapohjatyyppinen taikina. Lisäksi tehdään mausteöljy, jossa on timjamia, oreganoa, seesaminsiemeniä, sumakkia, mustapippuria ja oliiviöljyä. Sillä sitten valellaan leipää grillailun aikana, mies ohjeistaa.

– Leipä sopii hyvin lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaksi. Sen kanssa voi grillata lihaa, kalaa ja tai kasviksia ja kääräistä niitä vaikka leivän sisään, hän vinkkaa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme