Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Kokkien vapaapäivä -reseptit

Kokit on päästetty vapaalle ja grillissä valmistuu kesän herkullisin ateria. Menu sisältää tällä kertaa runsaasti eri tavoin valmistettua kanaa. Ota ammattilaisten reseptivinkit talteen!

Rapeaa broileria, grillattua sitruunaa ja jogurttidippiä

1 Grillimaisteri Broilerin grilliboxi

1 l Vita D’or rapsiöljyä

 

Broilerin keitinliemi:

1 ½  l vettä

2 sipulia

3–4 valkosipulinkynttä

1–2 porkkanaa

pala varsiselleriä

2 tl Kania merisuolaa myllystä

1–2 laakerinlehteä

timjamia, rosmariinia

 

1. Kiehauta vesi ja lisää pilkotut juurekset ja mausteet. Aseta broilerinpalat hetken päästä veteen ja keitä miedolla lämmöllä noin 35–40 minuuttia, kunnes palat ovat kypsyneet. 

2. Nosta broilerinpalat vedestä ja siivilöi liemi talteen. Jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi ja nosta se jääkaappiin myöhempää käyttöä varten. Voit käyttää broilerin keitinliemen hot pot -keiton (resepti alempana), kastikkeen tai risoton valmistukseen. Kuori jääkaapissa jäähdytetyn liemen pinnalta rasva ennen käyttöä. Liemen voi myös pakastaa rasvan kuorimisen jälkeen myöhempää käyttöä varten.

3. Kuivaa broilerinpalat kevyesti talouspaperilla. Kuumenna 1 l öljyä kattilassa noin 175 asteiseksi. Aseta broilerinpalat kuumaan öljyyn ja friteeraa niitä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Valuta talouspaperin päällä. Koristele broilerit lehtipersiljalla ja tarjoile grillatun sitruunan ja jogurttikastikkeen kera.

 

VINKKI:

Voit myös valmistaa broilerinpalat rapeiksi grillissä. Valele paloja grillauksen ajan Grillimaisteri BBQ -kastikkeella tai Allround Grillimarinadilla.

 

Grillatut sitruunat

3 sitruunaa

Kania kanelia

Kania merisuolaa myllystä

rosmariinia, timjamia

 

Leikkaa sitruunat halki ja hiero niihin mausteet. Grillaa sitruunoita leikkauspinta alaspäin, kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Tarjoile kuumana broilerin kera.

 

Jogurttidippi

200–300 g Milbona kreikkalaista jogurttia

2–3 valkosipulinkynttä murskattuna

minttua hienonnettuna

ruohosipulia hienonnettuna

1 sitruunan kuori

Kania merisuolaa ja mustapippuria myllystä

 

Sekoita ainekset. Tarkista maku ja tarjoile kylmänä.

 

Hot Pot -keittoa ja Ribeye-pihvejä

Hot Pot on aasialainen ison seurueen ruoka. Keskelle ruokapöytää asetetaan kattilallinen kiehuvaa lientä, jossa ruokailijat keittävät erilaisia herkkuja kuten äyriäisiä, lihaa ja kasviksia. Keitetyt palat ongitaan liemestä syömäpuikoilla tai pienillä siivilöillä ja kastetaan dippikastikkeisiin. Lopuksi jäljelle jäänyt liemi jaetaan keittokulhoihin ja syödään ruokailun päätteeksi nuudeleiden kanssa keittona.

 

10 g kombu-merilevää

1l broilerin keitinlientä (aiemman broilerireseptin mukaan tai kanaliemikuutiosta valmistettuna)

1/2 kiinankaalia suikaloituna

200–300 g enokisieniä

8–10  siitakesientä

2 porkkanaa kuorittuna ja suikaloituna

1–2 paksoita eli pinaattikiinankaalia

1 rasia / noin 300g herkkusieniä

200 g kevätsipulia

 

Tarjoiluun:

400–600 g Grillimaisteri USA Ribeye Steak -pihvejä nopeasti  grillattuna ja ohuiksi suikaleiksi leikattuna

1 pkt Vitasia chow mein -nuudeleita

200 g silken-tofua kuutioituna

4 kananmunankeltuaista

Kania chilijauhetta

Kania merisuolaa myllystä


1. Grillaa pihvit nopeasti ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.

2. Keitä broilerilientä ja merilevää yhdessä. Anna merilevän kellua liemessä ja maustaa sitä noin 20 minuutin ajan. Poista levä. 

3. Keitä nuudelit kypsiksi paketin ohjeen mukaan erillisessä kattilassa (nuudeleita ei keitetä keittoliemessä). Nosta kypsät nuudelit pois vedestä ja siivilöi ne. Pidä nuudeleita jäävedessä tarjoiluun asti, jotta ne eivät takerru toisiinsa. 

4. Kiehauta keittoliemi uudestaan ja lisää vihannekset. Nosta sitten kattila pöytään. Tarjoiluun sopii parhaiten irtoinduktioliesi, joka pitää keiton kuumana tarjoilun ajan, mutta myös esimerkiksi fondyypata toimii mainiosti.


Ruokaillessa: 

Jaa jokaiselle vieraalle grillattuja lihasuikaleita pienelle lautaselle sekä oma soppakippo, jossa on nuudeleita, tofukuutioita sekä kananmunankeltuainen. Jaa myös jokaiselle ponzu-kastiketta ja seesamikastiketta (reseptit alla) pieniin kuppeihin lihan dippausta varten.

Aluksi syödään syömäpuikoilla lihat, joita kastetaan liemeen ja dipataan kastikkeisiin. Lopuksi jäljelle jäänyt liemi jaetaan soppakippoihin ja nautitaan nuudeleiden, tofun ja kananmunankeltuaisten kanssa.

 

Ponzu-kastike

2–3 rkl Vitasia soijakastiketta

1–2 rkl dashia eli japanilaista liemipohjaa valmisjauheesta tehtynä 

1 rkl sitruunan mehua

½ rkl riisiviinietikkaa

1 rkl mirin-kastiketta eli japanilaista makeaa riisiviiniä

1 kevätsipulin varsi

 

Sekoita ainekset keskenään ja viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.


Seesamikastike

3 rkl japanilaista sakea tai valkoviiniä

2 rkl tahinia eli seesamtahnaa

1rkl ponzu-kastiketta (resepti yllä)

1 rkl vaaleaa misotahnaa

½ rkl Vita D’or rapsiöljyä

½ rkl seesamiöljyä

1 rkl Bake Dreams sokeria

1 rkl mirin-kastiketta  eli japanilaista makeaa riisiviiniä

1 rkl riisiviinietikkaa

1 tl raastettua valkosipulia

 

Sekoita ainekset keskenään.


Grillimaisterin grillatut kanaspesiaalit:

Broilerinkoipia soijan ja seesamin kanssa, siipiä ja Ranch-majoneesia sekä siipiä valkosipuliaiolin ja sellerisalaatin kera

Broilerinkoipien- ja siipien kaveriksi sopivat hyvin erilaiset lisukesalaatit ja majoneesit. Alla kolme erilaista, suussa sulavaa grillikanaohjetta jokaiseen makuun.

Broilerin grillikoivet soijan ja seesamin kanssa sekä Kimchi-kaalisalaatti

1 pkt valmiiksi maustettuja Grillimaisteri broilerin grillikoipia


1 dl vettä

1 dl Marlene hunajaa

Vitasia sweet chili -kastiketta

5–6 rkl Vitasia soijakastiketta

2 kpl murskattuja valkosipulinkynsiä

2–3 rkl seesamiöljyä

2–3 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä

tuoretta korianteria oman maun mukaan

 

Tarjoiluun:

Korealaista Kimchi-kaalisalaattia (Kimchin ohje Aasia-jakson resepteissä)

Vita D’or majoneesia

 

1. Grillaa broilerinkoivet kunnolla tummiksi, rapeiksi ja herkullisiksi.

2. Sillä välin kun broilerit kypsyvät, kiehauta kattilassa vesi, hunaja, sweet chili -kastike, seesamiöljy, soijakastike sekä valkosipuli. Kun seos on riittävän paksua ja karamellisoitunutta, pyöräytä vastagrillatut koivet kastikkeessa. 

3. Käytä koivet vielä nopeasti grillissä ja viimeistele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla. 

 

Grillatut broilerinsiivet ja Ranch-majoneesi

1 pkt (800 g) valmiiksi marinoituja Grillimaisteri USA Buffalo wings -broilerinsiipiä

 

1. Grillaa siipiin kunnon väri.

 

Ranch-majoneesi

2–3 dl Vita D’or majoneesia

0,5 dl Milbona piimää

1–2 valkosipulinkynttä murskattuna

1–2 rkl riisiviinietikkaa tai jotain muuta vaaleaa etikkaa

lehtipersiljaa hienonnettuna

ruohosipulia hienonnettuna

rakuunaa hienonnettuna

1 tl Duc de Coeur dijoninsinappia

1 rkl sitruunan mehua

 

1. Sekoita ainekset ja anna maustua hetki. Tarkista maku ja tarjoile grillattujen broilerinsiipien kanssa.


Rapsakat broilerinsiivet valkosipuliaiolin ja sellerisalaatin kera

1 pkt (800 g) marinoituja Grillimaisteri USA Buffalo Wings -broilerinsiipiä

 

1. Grillaa siivet kunnolla rapeiksi.

 

Valkosipuliaioli

2 dl Vita D’or majoneesia

4–5 valkosipulin kynttä murskattuna

maustamiseen Kania merisuolaa ja mustapippuria myllystä

 

1. Sekoita majoneesi ja valkosipulinkynnet tasaiseksi tehosekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Sellerisalaatti

500 g varsiselleriä pestynä

Primadonna oliiviöljyä

1 rkl sitruunan mehua

korianteria

Kania merisuolaa myllystä

Kania mustapippuria myllystä

2 murskattua valkosipulinkynttä

 

1. Leikkaa sellerinvarret ohuiksi lastuiksi tai raasta raasteeksi. Sekoita mausteet ja muut ainekset sellerisalaatin joukkoon. Anna maustua ja tarjoile broilerinsiipien kanssa lisukesalaattina. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme