Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Reseptit brunssille

Brunssilla herkutellaan muun muassa englantilaisilla muffineilla ja caesar-salaatilla. Poimi inspiraatiota omaankin keittiöön!

Benedictin munat

 

Herkullinen munaruoka sopii hyvin myöhäiselle aamiaiselle tai brunssille. Annos koostuu paahdetusta pekonista, löysistä, uppokeitetyistä kananmunista ja kermaisesta  hollandaisekastikkeesta, jotka kootaan englantilaisen muffinin päälle ikään kuin voileiväksi.

Voit muunnella annosta lisäämällä siihen Laschinger kylmäsavulohta tai pinaattipaistosta.

Leivo englantilaiset muffinit, valmista hollandaisekastike, keitä uppomunat ja paista lopuksi pekoni/pinaatti tai molemmat mukaan annokseen. Laita lämmin muffininpuolikas lautaselle, asettele päälle pinaattipaistos, pekoni tai molemmat ja nosta päälle lämmin uppomuna. Viimeistele annos hollandaisekastikkeella.

Englantilaiset muffinit

2 ¼  dl Milbona kevytmaitoa

2 tl Belbake kuivahiivaa

 1 tl Bake Dreams sokeria

 n. 7 dl Bake Dreams vehnäjauhoja1 tl Kania suolaa

 55 g sulatettua Milbona voita taikinaan

 Lisäksi Milbona voita paistamiseen

1. Lämmitä maito ja lisää sokeri, suola ja hiiva. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan, kunnes seos muuttuu pehmeäksi taikinaksi. 

2. Vaivaa taikinaa monitoimikoneella 6–7 min tai käsin 12–14 min. Lisää lopuksi voi ja vaivaa vielä muutama minuutti. Aseta taikina kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan ja anna levätä, kunnes se on kohonnut reilusti. 

3. Vaivaa ilma poistaikinasta ja muotoile siitä pötkylä. Leikkaa pötkylästä noin 50 gramman kokoisia viipaleita ja pyörittele ne pallukoiksi. Kohota liinan alla. 

4. Kun pallukat ovat kohonneet, kuumenna pannu hellalla. Painele pallukat pulleiksi kiekoiksi ja paista niitä voissa noin 6-7 minuuttia molemmilta puolilta blinien tapaan, kunnes ne ovat kypsiä. Voit käyttää pyöreää muottia apuna muotoilussa. Ota pyöreät ja paksut, pannukakun näköiset muffinit pois pannulta ja valuta ylimääräinen rasva pois. 

5. Leikkaa muffinit kahtia ja paahda puoliskot leivänpaahtimessa tai pannulla vielä kertaalleen. Tarjoile uppomunien ja muiden lisukkeiden kera.

Benedictin munat

4–8 kananmunaa

Keitinvesi:

1 l vettä

1–2 tl Kania suolaa

Kania rouhittua valkopippuria

0,5–0,75 dl Winarom väkiviina- tai Acentino valkoviinietikkaa

1. Kiehauta vesi ja lisää muut ainekset. Kun neste kiehuu uudelleen, laske lämpötilaa. Vesi ei saa kananmunien lisäysvaiheessa kiehua, vaan sen pitää vain poreilla lempeästi . Sekoita vettä kauhalla, niin että siihen syntyy hitaasti pyörivä pyörre.

2. Riko munat varovasti yksitellen kuplivan, kuuman veden joukkoon. Jos olet aloittelija, kannattaa keittää yksi muna kerrallaan, niin onnistut varmemmin.  Kypsennä munia kuumassa vedessä noin 5–7 minuuttia (riippuen siitä, miten kovia munia haluat). Voit kokeilla kypsyyttä painamalla keltuaista kevyesti sormenpäällä. Kun uppomuna tuntuu sopivan löysältä ja valmiilta, nosta se reikäkauhalla talouspaperille tai liinalle kuivumaan. Rouhi päälle pippuria ja suolaa. Tarjoile uppomunat heti lämpiminä, sillä silloin ne ovat parhaimmillaan.

Hollandaisekastike

4 kananmunankeltuaista

250 g sulatettua Milbona voita

1–2 sitruunan mehu

Kania suolaa

Kania valkopippuria rouhittuna myllystä

Worcestershirekastiketta

Muutama tippa tabascoa

1. Riko kananmunankeltuaiset metalliseen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja sekoita. Laske pieneen kattilaan muutama senttimetri vettä ja aseta sitten metallikulho kattilan päälle vesihauteeseen. 

2. Jatka vesihauteen kuumentamista liedellä sekoittaen samalla kastikeseosta voimakkaasti. Tarkista välillä, ettet ole vatkannut kastikkeesta munakokkelia, sillä silloin se on jo pilalla.

3. Kun pinnan vaahto on vatkautunut seokseen ja pintaan alkaa jäädä vatkaamisesta kuvioita, lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen. 

4. Jos lopputulos muistuttaa majoneesia, olet onnistunut loistavasti. Lisää joukkoon mausteet, tarkista maku ja tarjoile.

Lisukkeeksi pinaattipaistos tai pekoniviipaleet

1 pkt Grillimaisteri USA 3-pack pekoniviipaleita tai

400 g pinaattia

2–3 salottisipulia hienonnettuna

Kania suolaa

Kania valkopippuria

Muskottipähkinää

3–4 rkl Milbona voita paistamiseen

½ murskattu valkosipulin kynsi

Sulata voi pannulla tai reiättömällä grillitasolla. Lisää pilkottu salottisipuli ja valkosipuli ja kuullota, mutta älä ruskista. Lisää mukaan huuhdellut pinaatit ja paista pehmeiksi. Kun pinaatti on pehmentynyt, lisää mausteet. Tarkista maku ja asettele uppomunien kanssa englantilaisten muffinien päälle.

French Toast ja paistetut perunat

4–8 siivua pullapitkoa tai vaaleaa paahtoleipää

2 kananmunaa

2 dl Milbona vispikermaa

0,5-1 dl Bake Dreams sokeria

2-3 tl jauhettua Kania kanelia

1tl jauhettua kardemummaa

4-5 rkl Milbona voita paistamiseen

4-5 rkl Bake Dreams sokeria

Viimeistelyyn vaahterasiirappia

1. Sekoita munat, sokeri, kaneli, kerma ja kardemumma kulhossa ja asettele pulla- tai leipäviipaleet nesteen joukkoon. Anna nesteen imeytyä hetki viipaleisiin ja käännä. Viipaleet saavat olla todella kosteita. 

2. Kuumenna paistinpannu ja sulata kuumalla pannulla sokeri sekä voi. Paista pulla- tai leipäviipaleet rapeiksi molemmin puolin. Lisää voita ja sokeria pannulle aina ennen uusien viipaleiden paistamista. 

3. Tarjoile French Toastit vaahterasiirapin, suolaisen voin ja paistettujen perunoiden kera.

Paistetut perunat

300–400 g keitettyjä perunoita

sipulia

Milbona voita paistamiseen

Kania suolaa ja Kania pippuria

Kuutioi ja paista perunat kauniin ruskeiksi.

Beef Tartar

400–600 g Grillimaisteri USA Ribeye Steak -pihvejä

Kania suolaa

Kania pippuria myllystä

Primadonna oliiviöljyä

2–3 pientä kelta- tai salottisipulia hienonnettuna

½ valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 tl Duc de Coeur dijonin sinappia

1–2 rkl Freshona kapriksia hienonnettuna

1–2 rkl kaprislientä

Muutama tippa tabascoa

1 rkl worcestershirekastiketta

Lisukkeita oman maun mukaan 

1. Poista lihasta rasva ja kalvot. Leikkaa liha pienen pieniksi kuutioiksi tai hienonna koneella. Sekoita lihakuutiot ja muut ainekset keskenään. Anna maustua hetki ja tarkista maku. Muotoile seos pihveiksi ja tarjoile heti.

Voit halutessasi paistaa pihveihin kevyen paistopinnan, kuten Hans teki kuvauksissa.

Vinkki:

Tartarpihvin ympärille voidaan koota lisukkeita oman maun mukaan. Jotkut tarjoilevat tartarinsa punajuuren ja suolakurkun kanssa, toiset lisäävät pihvin päälle raa’an kananmunan. Voit myös tarjota tartarpihvin paahdetun ruisleivän, Vita D’or majoneesin ja rucolan kera.

Kana-caesarsalaatti

 


2 Kanamestari maustamatonta broilerin sisäfileetä

Kania suolaa

Kania pippuria

Valkosipulia maun mukaan

Piri piri -kastiketta

1 kerä romaine- tai cosmopolitan-salaattia

4 uppomunaa tai tavallista keitettyä kananmunaa

3–4 rkl parmesaanilastuja

Kastike:

2 dl Vita D’or majoneesia

2–3 anjovisfileetä

2 sitruunan mehu

1–2 valkosipulinkynttä

1. Marinoi kanat suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja piri piri -kastikkeella.

2. Sekoita kastikkeen ainekset tehosekoittimessa. Tarkista maku ja ohenna tarpeen mukaan anjovisten liemellä.

3. Grillaa seuraavaksi broilerit. Anna kypsäksi paistettujen broilereiden vetäytyä sillä välin, kun valmistelet salaatin. Revi salaatti, huuhtaise salaatinlehdet vedellä ja kuivaa ne salaattilingossa. Kaada salaatinlehdet kulhoon ja lisää kastiketta niin, että se leviää tasaisesti salaatinlehtien sekaan. Kumoa maustettu salaattipohja tarjoiluvadille.

4. Viipaloi broilerit ja asettele ne sekä loput aineksista caesarsalaatin päälle. Annos on valmis tarjoiltavaksi! 

Pannukakkuja marjojen, banaanin ja jogurtin kera

 


Pannukakut

1 rkl leivinjauhetta

½ tl Kania suolaa

1 rkl Bake Dreams sokeria

2 munaa kevyesti vatkattuna

3–4 rkl sulatettua Milbona voita

3 dl Milbona kevytmaitoa

2–3 dl Bake Dreams vehnäjauhoja

Nokare Milbona voita paistamiseen

Lisukkeeksi banaania, tomusokeria ja maustamatonta turkkilaista Milbona jogurttia.

1. Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota noin 15–20 minuuttia ennen paistamista. 

2. Voit paistaa pannukakut isolla tai pienellä paistinpannulla. Paista iso kasa kuohkeita pannukakkuja ja tarjoile ne marinoitujen marjojen, maustamattoman jogurtin sekä pilkotun banaanin kera.

Marinoidut marjat

2 dl mustikoita

2 dl vadelmia

2 dl mansikoita

2 dl vettä

1 dl Bake Dreams sokeria

1. Kiehauta vesi sekä sokeri kattilassa ja laske sitten hiukan lämpötilaa. 

2. Sekoita marjat keskenään ja kaada sokeriliemi päälle. Anna marjojen mehustua hetki ennen tarjoilua.

3. Kokoa pannukakut lisukkeineen lautaselle ja koristele tomusokerilla.

Grillipihvi

600–800g Grillmeister naudan grillipihvejä

Kania suolaa ja Kania pippuria

Grillimaisteri valkosipuligrillivoita 

1. Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Kuumenna grilli ja mausta pihvit suolalla sekä pippurilla.

2. Grillaa pihvejä 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Maustevoi kruunaa kokonaisuuden. Tarjoile pihvit paistettujen uusien perunoiden, pekonipapujen, grillitomaatin ja béarnaisekastikkeen kera.

Pekonipavut

200 g vihreitä papuja

1–2 salottisipulia

½ valkosipulinkynsi

50 g Grillimaisteri USA pekonia

2 rkl Milbona voita

0,5 l vettä keittämiseen

2 tl Kania suolaa

1. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. 

2. Lisää pavut veteen ja keitä, n. 1,5 minuuttia kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Siivilöi pavut. Pilko sitten pekoni pieneksi silpuksi.

3. Sulata nokare voita pannulla ja lisää pekoni, silputtu sipuli sekä valkosipuli. Kun sipuli on hieman pehmennyt, lisää pavut ja jatka paistamista, kunnes pekoni on herkullista ja pavut sopivan pehmeitä.

Grillitomaatit

4–8 kypsää tomaattia halkaistuna

Kania suolaa ja Kania pippuria

Timjamia

Primadonna oliiviöljyä

Mausta tomaatit ja grillaa niitä leikkuupinta alaspäin, kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä. Käännä ympäri ja grillaa vielä hetki. Pirskota oliiviöljyä tomaattien päälle ja tarjoile.

Béarnaisekastike

4 kananmunankeltuaista

250 g sulatettua Milbona voita

1–2 sitruunan mehu

Kania suolaa

Kania valkopippuria rouhittuna myllystä

Rakuunaa

Worcestershirekastiketta

Muutama tippa tabascoa

1. Riko kananmunankeltuaiset metalliseen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja sekoita. Laske pieneen kattilaan muutama senttimetri vettä ja aseta sitten metallikulho kattilan päälle vesihauteeseen.

2. Jatka vesihauteen kuumentamista liedellä sekoittaen kastikeseosta samalla voimakkaasti. Tarkista välillä, ettet ole vatkannut kastikkeesta munakokkelia, sillä silloin se on jo pilalla.

3. Kun pinnan vaahto on vatkautunut seokseen ja pintaan alkaa jäädä vatkaamisesta kuvioita, lisää sulatettu voi ohuena nauhana joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen.

4. Silppua rakuuna joukkoon ja anna vielä hetki tekeytyä. Jos lopputulos muistuttaa majoneesia, olet onnistunut loistavasti. Lisää joukkoon mausteet, tarkista maku ja tarjoile.

DRINKKIVINKKEJÄ:

Whiskey Sour

Whiskey Sour on yksi esimerkki sour-drinkkien suuresta ryhmästä. Peruskaavaan kuuluu alkoholi, sokeriliemi ja sitruunamehu. Sour saa yleensä nimensä käytetyn alkoholin mukaan.

5 cl bourbon-viskiä

5 cl sitruunoista puristettua mehua

Vahvaa sokerilientä (50/50)

Pari tippaa angostuuraa

¼ kananmunanvalkuaista

2 cl punaviiniä

1. Lisää kaikki ainekset sekoittimeen ja ravista.

 2. Valuta juoma siivilän läpi. Punaviini valutetaan lasiin kaadetun drinkin päälle lusikan avulla.

Koristele lasin reuna sitruunaviipaleella ja lisää mukaan kaksi pilliä.

Hard Lemonade

3,5 cl bourbon-viskiä

2,5 cl Cointreau-likööriä

Lisäksi kotitekoista sitruunajuomaa

Kotitekoinen sitruunajuoma

10 sitruunan mehu

n. 4 ½ dl Bake Dreams sokeria

3 ½ dl vettä

1. Purista sitruunoista mehu ja kaada se sokerin kanssa kattilaan. Lisää sitten vesi.

2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Älä keitä. Siivilöi lopuksi juoma, jäähdytä ja tarjoile.

Manhattan

Vahva mutta yksinkertainen drinkki, jota on kutsuttu myös cocktailien kuninkaaksi.

5,0 cl ruisviskiä

2,5 cl makeaa vermuttia

Pari tippaa angostuuraa

Koristeeksi kirsikka tai lasin reunalle appelsiinisiivu.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme