Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Reseptit italialaiseen iltaan

Hans tarjoilee vierailleen Italian herkkuja. Mamma mia, mikä pizza!

Grillimaisterin mozzarella- ja kasvispizzat

 


Pizzataikina

3 dl vettä

9–10 dl Bake Dreams vehnäjauhoja

2 tl Kania merisuolaa myllystä

1 rkl Bake Dreams sokeria

½ dl Primadonna oliiviöljyä

1 pkt Belbake kuivahiivaa


1. Sekoita vesi ja sokeri keskenään. Yhdistä jauhot ja hiiva toisessa kulhossa.  Sekoita jauhot ja hiiva sitten vesi-sokeriseokseen. Vaivaa taikinaa hyvin 8–10 minuuttia. Lisää mukaan suola sekä öljy ja vaivaa vielä muutaman minuutin ajan. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja helposti alustastaan irtoavaa.

2. Anna taikinan levätä tämän jälkeen rauhassa 20–30 minuuttia kelmulla peitetyssä astiassa.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä päälle ensin tomaattikastike. Lisää sen jälkeen juusto ja loput täytteet.

4. Grillaa kuuman kiven päällä grillissä. Koska lämpö ei grillissä tule lainkaan yläpuolelta, voit halutessasi ”polttaa” pinnan kauniin väriseksi kaasupolttimella. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

Tomaattikastike

4–5 rkl Primadonna oliiviöljyä

4–5 valkosipulinkynttä murskattuna

2–3 salottisipulia hienonnettuna

400 g miniluumutomaatteja pilkottuna

1–2 prk Nostia tomaattimurskaa

3–4 rkl Nostia tomaattipyreetä

3–4 rkl Bake Dreams sokeria

1–2 tl Kania merisuolaa myllystä

1–2 dl vettä

4–5 rkl Acentino punaviinietikkaa

tuoretta basilikaa ja timjamia


1. Kuumenna öljy ja lisää hienonnettu salottisipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita hetki ja lisää sitten tomaatit sekä ripaus sokeria.

2. Hauduta seoksesta ylimääräiset nesteet pois. Kun seos on melkein kuivaa, lisää sekaan tomaattipyree ja -murska. Hauduta kastiketta vielä hetki.

3. Lisää lopuksi etikka ja loput ainekset. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä vielä noin 45–60 minuuttia. Seuraa kastikkeen koostumusta sen hautuessa ja lisää tarvittaessa vettä, jos sitä haihtuu paljon. 

4. Tarkista maku ja mausta silputulla basilikalla sekä timjamilla. Siivilöi kastike lopuksi. Jos kastike on liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä. Kastikkeen makua voi muokata lisäämällä esimerkiksi etikkaa, sokeria ja tomaatteja. Tätä kastiketta voi käyttää kaikissa pizzoissa. 

Mozzarellapizzan täytteet

itse tehtyä tomaattikastiketta

Lovilio raastettua mozzarellajuustoa

Dulano salamia

Cavabel sinihomejuustoa

Grillimaisteri chorizo-makkaraa

Harvin ananaspaloja

Kania mustapippuria myllystä

Kasvispizzan täytteet

itse tehtyä tomaattikastiketta

Lovilio raastettua mozzarellajuustoa

grillattuja vihanneksia kuten paprikaa, munakoisoa, artisokkaa, kesäkurpitsaa

basilikaa

rucolaa

Focaccia

 


50 g hiivaa

2 tl Kania merisuolaa myllystä

3 ½ dl vettä

7 dl Bake Dreams vehnäjauhoja

½–1 dl Primadonna oliiviöljyä

tuoretta rosmariinia

sormisuolaa tai merisuolaa

Baresa kivettömiä mustia oliiveja


1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa kulhossa ainakin 10 minuuttia. Peitä kulho puhtaalla liinalla. Kohota taikinaa 20–30 minuuttia vedottomassa ja lämpimässä paikassa.

2. Painele taikinasta ilmat ulos ja pyöritä se pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko noin 12 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Aseta pallot oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan tasaisesti. Voit myös kaulita taikinan perinteiseen tyyliin sentin paksuiseksi levyksi, joka asetetaan voideltuun vuokaan. Anna kohota uudestaan vedottomassa paikassa, kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi.

3. Voitele leipä ennen paistamista ronskisti oliiviöljyllä. Leipä saa melkein uida öljyssä, joten öljyn kanssa ei tarvitse säästellä. Painele peukalolla oliiveja taikinan sekaan. Ripottele päälle suolaa ja tuoretta rosmariinia.

4. Paista leipää grillissä, kunnes pohja tuntuu olevan tarpeeksi kypsä. Paahda pinta kaasupolttimella kullanruskeaksi tai kypsennä loppuun uunissa paistamalla leipää 225 asteessa noin 20–25 minuuttia.

5. Kun leipä tulee uunista, voitele se vielä kerran oliiviöljyllä. Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, voit aina myös grillata leivän kauniin ruskeaksi grillissä ennen tarjoilua.

Pissaladiere-pizzapiiras

1 annos focaccia-taikinaa

½ –1 kg sipulia ohuina viipaleina

3 murskattua valkosipulinkynttä

timjamia

2 laakerinlehteä

Kania merisuolaa ja mustapippuria myllystä

5–6 rkl Primadonna oliiviöljyä

2 rkl Milbona voita

1 purkki anjoviksia

20 kpl Baresa kivettömiä mustia oliiveja

1–2 grillattua punaista paprikaa


1. Tee ensin taikina focaccian ohjeen mukaan.

2. Lämmitä voi ja oliiviöljy kattilassa tai pannulla. Lisää pilkotut sipulit, valkosipuli, timjami ja laakerinlehdet. Hauduta seosta kannen alla välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet. Poimi laakerinlehdet pois seasta ja mausta suolalla sekä pippurilla. 

3. Huuhtele anjovikset nopeasti ja valuta ne kuiviksi. Kauli koko taikina ohueksi levyksi tai jaottele taikina pienempiin osiin ja kauli pienempiä piirakkapohjia. Levitä sipulimassa tasaisesti taikinalevylle. Levitä sitten anjovikset, oliivit ja paprikasuikaleet päälle. Voitele reunat oliiviöljyllä ja grillaa. Kun pizzapiirakat ovat tarpeeksi kypsiä, viimeistele ne voitelemalla  vielä kerran oliiviöljyllä ja ripottelemalla päälle hieman tuoretta tai kuivattua timjamia.

Grillimaisterin tonnato

1 Reilu maustamaton porsaan sisäfilee (n. 500–800 g)

Kania merisuolaa ja mustapippuria myllystä

rosmariinia

Vita D’or rapsiöljyä

Grillimaisteri alumiinifoliota

lisäksi tarvitaan lihamittari


Kastike:

2–3 dl Vita D’or majoneesia

1 prk Nixe tonnikalaa paloina öljyssä

1 sitruunan mehu

50–100 g Lovilio Grana Padano -juustoa

1–2 rkl Primadonna oliiviöljyä


Koristeeksi:

Freshona kapriksia, rucolaa sekä basilikaa

Kania mustapippuria sekä merisuolaa myllystä


1. Hiero fileen pintaan suola, pippuri ja rosmariini. Grillaa pinnat kiinni ja anna kypsyä hiljalleen "hiipuvassa" lämmössä, kunnes fileen sisälämpötila on lihamittarin mukaan noin 60 astetta.

2. Ota filee pois grillistä ja kääräise se folion sisään. Anna lihan vetäytyä ja jälkikypsyä kaikessa rauhassa. Tee sillä välin lihalle kastike ja kata pöytä!

3. Sekoita majoneesi ja tonnikala sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sitruunan mehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa kastikkeen sekaan. 

4. Leikkaa possu ohuiksi siivuiksi ja asettele kauniisti vadille tai lautaselle. Levitä tonnikalamajoneesi tasaisesti siivujen päälle ja rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Raasta vielä juustosta lastuja lihan ja kastikkeen päälle. Koristele basilikalla, rucolalla sekä kapriksilla. Viimeistele lopuksi ripauksella oliiviöljyä.

Mantelipannacotta

1½ dl Milbona maitoa

4 dl Milbona kermaa

1–2 dl Märsch mantelilastuja

½ dl Bake Dreams sokeria

2 liivatelehteä

1-3 rkl vaaleaa rommia 

100 g Bake Dreams sokeria

2 rkl vettä


1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä erillisessä kulhossa. Kiehauta kerma, maito, sokeri sekä mantelilastut kattilassa. 

2. Lisää seokseen liivate ja rommi. Anna maustua hetki ja siivilöi sitten mantelilastut pois. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.

3. Ruskista sokeri toisessa kattilassa ja lisää joukkoon vesi. Sekoita sokeri-vesiseos hyvin ja kaada se sitten pieniin kuppeihin niin, että pohja peittyy. Anna jähmettyä.

3. Kaada jäähtynyt, vaalea pannacottamassa kuppeihin sokerin päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 3–4 tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai mansikkakeiton kera.

Mansikkakeitto

200–300 g mansikoita

1 dl Bake Dreams sokeria

1 dl vettä


1. Pilko mansikat ja sokeroi ne huolellisesti pienessä kulhossa. Lämmitä sitten vettä toisessa, suuremmassa kattilassa ja aseta pienempi, mansikoita sisältävä kulho isomman sisään ”vesihauteeseen”. Mehusta mansikoita noin tunnin ajan kulhossa pikkuhiljaa poreilevan vesihauteen päällä. 

2. Siivilöi mansikat harsoliinan läpi ja jäähdytä. Tarjoile pannacottan kera.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme