Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Reseptit jenkkibileisiin

Grillipäivällisellä tarjotaan grillattua possua kahdella tapaa. Herkullinen nyhtöpossu ja possun marinoitu kylki saavat lautaselle seurakseen chilimajoneesia, kahdenlaista lisukesalaattia, tomaattisalsaa ja pikkelöityjä kurkkuja.

Pulled pork – nyhtöpossu

Tarvitset:

400–600 g Grillimaisteri USA Pulled pork -lihaa
Grillimaisteri USA BBQ-kastiketta (Kentucky whiskey, Hickory tai Brown sugar)
Kania suolaa ja jauhettua mustapippuria
Halutessasi Primadonna oliiviöljyä, valkosipulia ja timjamia.

1. Avaa Pulled pork -pakkaus ja leikkaa liha neljään osaan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä pyöräytä pintaan grillauskastiketta. Grillaa rapeaksi grillitasolla esimerkiksi valkosipulilla ja timjamilla maustetussa öljyssä.
2. Nosta liha tarjoiluvatiin ja revi se kevyesti haarukalla. Tarkista maku ja tarjoile.

Ribs – marinoitu possunkylki

Tarvitset:

2 pakettia Grillimaisteri USA Spare ribsejä
Grillimaisteri USA BBQ-kastiketta (Kentucky whiskey, Hickory tai Brown sugar)

1. Avaa paketit ja leikkaa ribsit pienemmiksi. Sivele BBQ-kastikkeella ja grillaa rapeiksi. Voit pintamaustaa ribsit halutessasi esimerkiksi chilillä, korianterilla, paprikajauheella ja seesaminsiemenillä.

Chilimajoneesi

Tarvitset:

2 dl Vita D’or majoneesia
2–3 rkl chiliketsuppia (jos käytät tomaattiketsuppia, lisää siihen 1 rkl Vitasia makeaa chilikastiketta ja 1–2 tl Kania chiliä)
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta korianteria
Tujaus kuivattua rakuunaa
Tilkka konjakkia mausteeksi, jos haluat

Sekoita ainekset ja anna maustua pari tuntia jääkaapissa. 

Mustard slaw -lisukesalaatti

Tarvitset:

½ valkokaali suikaloituna
1–2 sipulia kuorittuna ja suikaloituna
1–2 porkkanaa kuorittuna ja suikaloituna
1 varsisellerin varsi kuorittuna ja suikaloituna
Tilliä hienonnettuna
3–4 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
½ dl Acentino viinietikkaa
2 rkl Bake Dreams sokeria
2 laakerinlehteä
2–3 dl vettä
1–2 dl Vita D’or majoneesia
½ dl Milbona ranskankermaa
3–4 rkl Duc De Coeur dijoninsinappia
Kania suolaa ja jauhettua mustapippuria

1. Yhdistä valkokaali, sipuli, porkkana, varsiselleri, tilli ja valkosipuli. Pintamausta kevyesti ripauksella suolaa. Survo raastetta esimerkiksi lihanuijalla tai vaikkapa viinipullon pohjalla siten, että saat nesteet ulos.
2. Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehdet ja etikka kattilassa. Kaada kuuma neste raastesalaatin päälle ja anna maustua.
3. Valuta ylimääräinen neste pois ja lisää sitten majoneesi, sinappi ja ranskankerma. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Green chili slaw -lisukesalaatti

Tarvitset:

½ valkokaalia suikaloituna
¼ punakaalia suikaloituna
1 fenkoli hienonnettuna
Korianteria
Kania suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valkosipulia maun mukaan
1 ½ dl Vita D’or majoneesia 

1. Sekoita ainekset majoneesia lukuun ottamatta keskenään. Survo salaattia lihanuijalla tai viinipullon pohjalla, jotta nestettä alkaa tihkumaan leikatuista kaaleista ja fenkolista.
2. Anna maustua 1–2 tuntia. Valuta ylimääräinen neste pois salaatista. Lisää sitten maun mukaan vihreää chilikastiketta (ohje alapuolella) ja reseptissä mainittu majoneesi. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai chilikastiketta.

Vihreä chilikastike

Tarvitset:

2–3 vihreää chiliä
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
4–5 valkosipulinkynttä
2–3 rkl Fairglobe tummaa raakaruokosokeria
1 sitruunan mehu ja kuori
1 dl silputtua korianteria
3–4 rkl Vitasia soijakastiketta

1. Grillaa chilit mustiksi ja poista niistä kuoret sekä siemenet. Sekoita sitten kaikki ainekset soijaa lukuun ottamatta tehosekoittimessa hienoksi.
2. Lisää soijakastiketta maun mukaan. 

Tomaattisalsa

Tarvitset:

200–300 g miniluumutomaatteja pilkottuna
Kania suolaa ja jauhettua mustapippuria
3–4 rkl Acentino punaviinietikkaa
2–3 rkl Bake Dreams sokeria
2 rkl korianteria hienonnettuna
1–2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna

Sekoita ainekset ja anna maustua 1–2 tuntia kylmässä ennen tarjoilua.

Pikkelikurkut jenkkityyliin

Tarvitset:    

1 kg pestyjä pieniä avomaan kurkkuja
½ punttia tuoretta tilliä silputtuna
8–10 valkosipulinkynttä     

Liemi:

1 l vettä
2–3 rkl Kania suolaa
2 rkl Bake Dreams sokeria
1 dl Acentino valkoviinietikkaa
Lisäksi tarvitset ison, steriloidun lasipurkin.

1. Lado lasipurkin pohjalle yksi kerros pieniä kurkkuja. Lisää suolaa, valkosipulinkynnet ja silputtu tilli. Lado päälle toinen kerros kurkkuja ja lisää taas suolaa sekä tilliä.
2. Kiehauta kattilassa liemen ainekset. Kaada liemi kuumana kurkkujen päälle ja sulje kansi tiiviisti.
3. Aseta lasipurkki laakeaan kattilaan nurinpäin. Lisää vettä niin, että purkin kansi jää hyvin uppeluksiin. Keitä pari-kolme minuuttia ja jätä purkki huoneenlämpöön muutamaksi päiväksi “pöhisemään”. Tämä operaatio tehdään, jotta kansi tiivistyy kunnolla ja ilmat poistuvat purkista.

VINKKI:

Muista, että säilöttäessä raaka-aineiden on hyvä olla mahdollisimman tuoreita ja säilömisastioiden erittäin puhtaita. Huolellinen kokki liottaa säilömisastiat viileässä vedessä yön yli ennen säilömistä ja keittää ne vielä kuumassa vedessä ennen käyttöönottoa.

Poltettua purjoa & anjovis-hollandaisekastiketta

Tarvitset:

3–4 purjoa
1 l vettä keittämiseen
2 rkl Kania suolaa keitinveteen
Primadonna oliiviöljyä voiteluun
1 sitruunan mehu
Maustamiseen Kania suolaa, jauhettua mustapippuria sekä hienonnettua basilikaa.

1. Pese purjot ja kuori pois pari ulointa kerrosta sekä kuivat vihreät osat. Ryöppää purjot eli keitä niitä suolatussa, kiehuvassa vedessä 4–5 minuuttia. Jäähdytä nopeasti esimerkiksi jäävedessä.
2. Kuivaa purjot ja voitele ne oliiviöljyllä. Grillaa purjoja 3–4 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla sekä sitruunamehulla. Viimeistele basilikasilpulla ja tarjoile anjovis-hollandaisekastikkeen kanssa.

Anjovis-hollandaisekastike

Tarvitset:

Anjovisseos:

4 anjovisfileetä
2–3 valkosipulinkynttä
Timjamia maun mukaan
Basilikaa maun mukaan
1–2 tl Duc De Coeur dijoninsinappia

Hollandaise:

250 g Milbona voita
5 keltuaista
2–3 rkl Acentino valkoviinietikkaa
Salottisipulia kuorittuna ja siivutettuna

1. Sekoita anjovikset, sipulit, timjami, basilika sekä sinappi tasaiseksi tehosekoittimessa.
2. Sekoita keltuaiset ja valkoviinietikka kuumuudenkestävässä kulhossa. Kiehauta kulhoa hieman isommassa kattilassa tilkka vettä, ja laita kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Sekoita koko ajan reippaaseen tahtiin ja lisää voi ohuena nauhana joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes seos on paksua ja majoneesimaista.
3. Lisää joukkoon anjovisseos ja tarjoile purjojen kanssa. 

Grillattua salaattia

Tarvitset:

Kolme tuoretta baby gem -salaattia puolitettuna tai yksi suippokaali neljään osaan leikattuna
Primadonna oliiviöljyä

Marinadi salaatille tai kaalille:

1 dl Primadonna oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja kuori
2–3 valkosipulinkynttä
Punaista chiliä
Kania suolaa ja jauhettua mustapippuria

1. Jos käytät kaalia, ryöppää se suolalla maustetussa vedessä ja valuta kaalista ylimääräinen vesi pois. Kuivaa pinnat keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla.
2. Sekoita marinadin ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa ja jätä sivuun odottamaan.
3. Öljyä salaatit tai kaali kevyesti ja grillaa leikkauspintoihin rapsakka ruskea pinta. Lopuksi mausta vihreät hieromalla niihin reilusti marinadia grillauksen jälkeen.

Glaseeratut bataatit ja maissit hunaja-chilivoilla

Glaseeraus tarkoittaa grillituotteen pinnan viimeistelyä makealla maustekastikkeella, joka tekee tuotteesta sekä herkullisemman näköisen että paremman makuisen.

Tarvitset:

Hunaja-chilivoi:

200 g pehmeää Milbona voita
50 g Marlene hunajaa
1 rkl Vitasia makeaa chilikastiketta
1 rkl Grillimaisteri USA BBQ-kastiketta (Kentucky whiskey, Hickory tai Brown sugar)
Korianteria
Lisäksi tarvitset tietenkin 1–2 keitettyä ja viipaloitua bataattia ja neljä Grillimaisteri maissintähkää.

Sekoita hunaja-chilivoin ainekset ja glaseeraa bataatit ja maissit seoksella ennen grilliin laittamista.

Maissipuuroa ja parmesaania

Tarvitset:

1 dl polentaryynejä eli maissisuurimoita
9 dl kana- tai kasvislientä (itsetehtyä tai Cusina liemikuutioista tehtyä)
100 g raastettua parmesaanijuustoa tai Lovilio Grana padano -juustoa
Milbona voita
Ripaus Kania suolaa ja jauhettua mustapippuria
Vettä

1. Kiehauta kana- tai kasvisliemi. Kaada polentaryynit toiseen kattilaan ja lisää lientä joukkoon vähitellen, samalla voimakkaasti sekoittaen.

Anna liemen imeytyä ryyneihin miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Puuro paranee sitä mukaa, mitä kauemmin jaksat haudutella. Puuro imee itseensä uskomattoman määrän nestettä, joten lisää tarvittaessa vettä polentaryynien sekaan. 

Kun puuro on pehmeää, mausta voilla ja lisää lopuksi parmesaani. Tarkista maku ja tarjoile.

Rapeaa frittikanaa

Tarvitset:

1 Grillimaisteri broilerin grilliboxi

Keitinliemi:

1 l vettä
1 purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chili
1 sitruuna pestynä ja pilkottuna
1–2 porkkanaa
1 varsisellerin varsi pilkottuna
Kania suolaa
Timjamia
1 l Vita D’or rapsiöljyä tai auringonkukansiemenöljyä

1. Kiehauta vesi. Lisää kasvikset ja mausteet. Kiehauta uudelleen ja lisää joukkoon broilerinpalaset. Anna kiehua pienellä lämmöllä 25–30 minuuttia ja nosta sitten broilerit talouspaperin päälle valumaan.
2. Kuumenna öljy 175 asteeseen. Nosta valutetut kananpalat kuumaan öljyyn varovasti kaksi tai kolme kerrallaan ja paista, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta ne sitten pois ja valuta ylimääräinen neste pois talouspaperin päällä. Tarjoile. 

Ruskea kastike

Tarvitset:

4–5 rkl Milbona voita tai sulatettua laardia tai molempia
4–5 rkl Bake Dreams vehnäjauhoja
5–6 dl Cusina lihalientä liemikuutiosta
Maustepippuria
Kania suolaa ja jauhettua mustapippuria

1. Sulata voi tai laardi pannulla. Lisää jauhot ja ruskista samaan aikaan huolellisesti sekoittaen. Kun jauho-rasvaseos on ruskistunut, lisää lihaliemi. Kiehauta ja keitä hetki kokoon.
2. Tarkista maku ja lisää suolaa, pippuria ja maustepippuria maun mukaan. 

Banana mess eli banaanisotku

Tarvitset:

Banaanisotku on kermaisen herkullinen jälkiruoka, johon voi huoletta sotkea sekaan lähes kaikkea, mitä kaapista löytyy. Tämä amerikkalainen jälkiruoka kokoaa ytimekkäästi kaikki herkut yhdelle lautaselle suussa sulavaksi sotkuksi. Alla ohjeet myös kastikkeiden tekemiseen, sillä itsetehdyt kastikkeet voittavat valmiskastikkeet mennen tullen.

Vaniljakastike

6 keltuaista
100 g Bake Dreams sokeria
1 vaniljatanko
7 dl Milbona kermaa

1. Vaahdota sokeri ja keltuaiset kuumuudenkestävässä kulhossa. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja laita kattilaan vaniljatangon siemenet, vaniljatanko sekä kerma. Kiehauta ainekset, ja poista sitten vaniljatanko kerman joukosta. Kaada vaniljakerma kuumana sokeri-keltuaismassan sekaan.
2. Kuumenna kulhoa hieman isommassa kattilassa hiukan vettä. Kun vesi höyryää, aseta kulho kattilan sisään vesihauteeseen. Pidä lämpö alhaisena, jotta seos ei juoksetu. Sekoita seosta tasaisesti koko ajan. Kun kuplat tai vaahto ovat kokonaan laskeneet, kastike on kypsää. Jäähdytä.

Viski-karamellikastike

100 g Bellarom maitosuklaata
250 g suolatonta voita
250 g Fairglobe ruskeaa raakaruokosokeria
2 dl Milbona kermaa
Kania suolaa
Viskiä

Sulata sokeri kattilassa, lisää sitten kerma ja kiehauta. Lisää joukkoon suklaa, suola, voi sekä viski. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.

Jälkiruokaan tarvitset lisäksi

100 g Belbake kakkupohjaa
2–3 keksiä makusi mukaan
100 g valmista marenkia
1–2 banaania viipaloituna
2 Mister Choc jäädytettyä maapähkinäsuklaapatukkaa
Likööriä, rommia sekä sitruunamehua

1. Viipaloi banaanit ja laita ne kulhoon mehustumaan rommitilkan kera.
2. Revi kakkupohjan palasia näyttävien jälkiruokakippojen pohjalle, ja kostuta ne liköörillä ja sitruunamehulla.
3. Kokoa annokset loppuun kasaamalla kippoihin kerroksittain karamellikastiketta, banaania, vaniljakastiketta, marenkia, keksejä ja koristele annos lopuksi suklaapatukoista raastetulla rouheella. 

VINKKI:

Todelliset herkkusuut voivat lisätä annokseen myös kermavaahtoa, vaniljajäätelöä tai tuoreita marjoja. Pidä annokset kuitenkin sopivan kokoisina, ettei makeanähky yllätä!

Hansin ohjeet grillisalaattiin Katsomossa

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme