Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Reseptit juhannusjuhliin

Näillä ruuilla ei vatsa jää juhannuksena tyhjäksi. 

Lämmin perunasalaatti

Tarvitset:

8–10 keitettyä uutta perunaa
3–4 salottisipulia pilkottuna
6–8 vihreää parsaa keitettynä ja pilkottuna
3–4 tomaattia kuutioituna
5–6 rkl sesongin sieniä (esim. herkkusieniä, suolasieniä, pikkelöityjä kantarelleja)
½ prk Freshona grillattua paprikaa hienonnettuna
Freshona hillosipuleita maun mukaan
2–3 rkl Freshona kapriksia
10 anjovisfileetä
5 kananmunaa
2–3 rkl Milbona voita paistamiseen
Primadonna oliiviöljyä paistamiseen ja viimeistelyyn
3–4 rkl ruohosipulia hienonnettuna
salaatinlehtiä
Vitafit sitruunatäysmehua
Kania mustapippuria myllystä

Ohjeet:

1. Sulata voi pannulla ja lisää oliiviöljy joukkoon. Kuullota pannulla ensin perunat ja sipulit. Lisää joukkoon tomaatit, sienet, paprikat ja lopuksi kaikki muut ainekset paitsi kananmunat, anjovikset ja salaatinlehdet.
2. Kokoa salaatti tarjoiluastialle ja koristele salaatinlehdillä, kananmunilla ja anjoviksilla. Pirskottele päälle sitruunamehua ja oliiviöljyä sekä pippuria myllystä.


Grilled egg & bacon sandwiches

Tarvitset:

1 kokonainen patonki paistopisteestä tai esipaistettu patonki
2–3 rkl Milbona voita
200–300 g Grillimaisteri USA pekonia
8 tomaattia
lehtisalaattia
2–3 rkl Grillimaisteri USA paahdettu sipuli -majoneesia
2 rkl Duc De Coeur dijon-sinappia
4–6 kananmunaa paistettuna
Kania suolaa ja pippuria

Lisäksi tarvitset: 

Herttua/Grillimaisteri sinappia sekä Kania ketsuppia.

Ohjeet:

1. Leikkaa patonki pituussuunnassa kahtia ja leikkaa puolikkaat vielä kahtia tai kuuteen osaan. Voitele patonginpalat voilla ja paahda grillissä kauniin ruskeiksi. Leikkaa tomaatit puoliksi, mausta suolalla sekä pippurilla ja grillaa. Grillaa myös pekonit.
2. Levitä paahdetulle leivälle sinappi ja majoneesi. Asettele  päälle salaatinlehti, grillattua pekonia maun mukaan ja päällimmäiseksi paistettu kananmuna. Tarjoile sinapin, ketsupin sekä grillatun tomaatin kera.


Anopin silli

Tarvitset:

100–150 g Admiral matjessilliä paloina tai kokonaisena
1 prk Milbona ranskankermaa vatkattuna
punasipulia kuorittuna ja siivutettuna
tilliä
ruohosipulia
Vita D’or rapsiöljyä
Kania pippuria 

Ohjeet:

Leikkaa sillit annospaloiksi. Asettele sillit kauniisti tarjoiluastiaan ja nostele ranskankerma päälle. Levitä tasaiseksi. Jäädytä pakastimessa, kunnes ranskankerman päällä on kevyt jääriite. Nosta silli pois pakastimesta ja koristele punasipulirenkailla, öljyllä, tillillä, ruohosipulilla ja pippurilla. Tarjoile keitettyjen uusien perunoiden kera.


Sillikaviaari


Tarvitset:

200 g Admiral sillejä
1 dl Vita D’or majoneesia
1 hienoksi kuutioitu punasipuli
1 rkl Milbona ranskankermaa
½ pieneksi kuutioitu omena
1 pieneksi kuutioitu suolakurkku
pieni pala tuorekurkkua kuutioituna
2 keitettyä perunaa kuutioituna

Lisäksi tarvitset:

ruisleipää paistopisteestä tai LeipäAitta ruisleipää
uusia perunoita keitettynä
tilliä koristeluun

Ohjeet:

Leikkaa sillit hienoiksi kuutioiksi. Yhdistä muut ainekset sillin kanssa ja anna maustua pari tuntia. Tarjoile ruisleivän ja uusien perunoiden kera. Koristele esimerkiksi tillillä. Sopii myös hyvin esimerkiksi blinien kera tarjottavaksi.


Kylmäsavulohitartar

Tarvitset:

200–300 g kylmäsavulohta
2 rkl tilliä hienonnettuna
½–1 punasipuli hienonnettuna
2 rkl omenaa hienonnettuna
pieni pala tuorekurkkua hienonnettuna
Kania mustapippuria myllystä
¼ valkosipulinkynttä hienonnettuna
2–3 rkl Milbona ranskankermaa
1–2 rkl Vita D’or majoneesia
2–3 rkl muikun-, siian- tai lohenmätiä koristeeksi (savustettukin mäti käy)
koristeluun 100 g liemessä maustettuja ”mummonkurkkuja” (ohje alempana)

Ohjeet:

1. Hienonna lohi pienen pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki ainekset ja anna maustua hetken kylmässä.
2. Tarkista maku, koristele mummonkurkuilla ja tarjoile!


Mummonkurkut


Tarvitset:

1 tuorekurkku kuorittuna ja ohuiksi siivuiksi leikattuna
2 dl vettä
½ dl Bake Dreams sokeria
4–5 rkl Winarom väkiviinaetikkaa
2 rkl tilliä silputtuna
Vita D’or rapsiöljyä

Ohjeet:

1. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Anna jäähtyä ja lisää tilli.
2. Viimeistele seos öljyllä ja kaada kurkkujen päälle. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua tai vaikkapa yön yli.


Grillatut chorizopullat tomaattikastikkeessa

Tarvitset:

400 g Grillimaisteri chorizo-makkaraa

Tomaattikastike:

2–3 salottisipulia
1–2 punaista paprikaa
puolikas tai kokonainen chilipaprika
2–3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl Primadonna oliiviöljyä
4–6 tomaattia
2 laakerinlehteä
timjamia
3–4 rkl Bake Dreams sokeria
3–4 rkl Acentino punaviinietikkaa
2–3 rkl Nostia tomaattipyreetä
1 prk Nostia tomaattimurskaa
1–2 dl vettä
Kania suolaa ja cayennenpippuria
Viimeistelyyn: lehtipersiljaa, korianteria sekä sitruunasta puristettua mehua

Ohjeet:

1. Pilko vihannekset ja kuullota ne oliiviöljyssä ilman tomaatteja. Lisää tomaatit ja kuullota voimakkaalla lämmöllä. Lisää tomaattipyree ja lisää samalla lämpöä. Kuullota muutama minuutti ja pohja saa melkein ”palaa” kiinni. Näin saat voimakkaamman kastikkeen.
2. Lisää tomaattimurska, sokeri, etikka vesi ja laakerinlehdet. Keitä rauhassa nyt miedolla lämmöllä. Nestettä voi ja kannattaa lisäillä välillä. Kunnon tomaattikastikkeen kypsymiseen menee noin 2–4 h riippuen siitä, miten voimakasta siitä haluaa. Kotioloissa kastiketta ei kannata siivilöidä, mutta ravintoloissa sitä tehdään tuon tuosta.
3. Kun kastike alkaa olla valmista, muista, että sen täytyy olla kastiketta, ei sosetta, puuroa eikä velliä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa etikkaa, suolaa, cayennenpippuria, sokeria ja lopuksi hieman timjamia. Nosta kastike hetkeksi sivuun.
4. Pursota chorizomakkaroista sopivan kokoisia paloja suoraan grillin parilalevylle ja paista makkarat kypsiksi. Makkaramassan voi myös valmistaa siskonmakkaroiden tapaan eli ensin kuumaan veteen niitä pursottaen ja sitten grillaamalla.
5. Yhdistä kypsät makkarat kastikkeen sekaan. Koristele lehtipersiljalla, korianterilla ja purista päälle hieman sitruunaa. Tarjoile välittömästi.


Beef Rydberg -liha-perunapannu

Tarvitset:

400–600 g naudanfileetä
1–2 sipulia hienonnettuna
3–4 rkl Milbona voita
5–6 perunaa
Kania suolaa ja pippuria
Freshona kapriksia
Freshona punajuuria kuutioina
Freshona suolakurkkua kuutioina
Duc De Couer dijon-sinappia
raastettua piparjuurta
kananmunakeltuaisia runsain mitoin

Ohjeet:

1. Leikkaa filee pieniksi kuutioiksi. Hauduta sipulit voissa pehmeiksi.
2. Kuutioi perunat pieniksi kuutioiksi ja paista voissa kauniin ruskeiksi. Yhdistä sitten sipuleiden joukkoon.
3. Paista lihat toisella pannulla tai grillaa grillissä esimerkiksi paistotasolla. Yhdistä lihat peruna-sipuliseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoile liha-perunapannu etikkalisukkeiden, sinapin, raastetun piparjuuren sekä raakojen kananmunankeltuaisten kera.


Übermakkarahampurilainen

Tarvitset:

4–8 Grillimaisteri USA hampurilaissämpylää

majoneesi:

2–3 rkl Grillimaisteri pippuriketsuppia
½ tl rakuunaa
1 dl Vita D’or majoneesia
1 rkl konjakkia
1 lehtisalaatti
1–2 tomaattia siivutettuna
2 Freshona suolakurkkua siivutettuna
4–8 siivua Grillimaisteri USA hampurilaisjuustoa (cheddarjuustoa)
200 g Grillimaisteri tuorechorizoa tai pilkottuja grillimakkaroita
200 g Grillimaisteri USA pulled pork -lihaa
400 g Reilu jauhelihaa
Kania suolaa ja  pippuria
rucolaa
isoja sipuleita renkaina
Grillimaisteri alumiinifoliota

Ohjeet:

1. Sekoita makkarat, pulled pork sekä jauheliha tasaiseksi massaksi, jolloin kaikki ainekset ovat kunnolla sekoittuneet.
2. Anna massan vetäytyä hetki, muotoile sen jälkeen 200 gramman pihveiksi ja grillaa. Koska mukana käytetään nauta-sikaa tuomaan pihviin hieman lisärasvaa, pihvit kannattaa grillata vähintään medium+-kypsyyteen ennen kuin ne nostetaan vetäytymään. Nosta pihvit kokonaan grillin sivuun folionyytteihin tai hieman aiemmin grillin ylähyllylle kypsymään.
3. Valmista majoneesikastike sekoittamalla majoneesi, chiliketsuppi ja konjakki keskenään. Mausta rakuunalla.
4. Paahda sämpylät molemmin puolin. Paahtamisen jälkeen voitele hampurilaisten yläkansille maustettua majoneesia sekä pieni töräys ketsuppia. Kasaa hampurilaisen alapuoliskon päälle salaatinlehti, suolakurkku ja tomaatti.
5. Nosta nyt pihvit takaisin grilliin ja samalla voit kypsentää sipulirenkaat. Käännä hetken päästä pihvit ympäri ja aseta juustoviipale pihvin päälle sulamaan. Kun juusto on sopivasti sulanut ja sipulirenkaat ovat kypsiä, nosta ne hampurilaisleiville. Kuumenna hampurilaisen pinnat vielä nopeasti grillissä ja tarjoile lämpiminä.


Kitaristin vapaapäivän suklaakakku

Tarvitset:

1 Belbake kakkupohja
100–200 g Maribel marjahilloa
400 g valkosuklaamoussea (Katso ohje edellisen jakson resepteistä)
200 g suklaamoussea (ohje alempana)
100 g valmismarenkia
2 dl vatkattua Milbona kermaa
1 dl paistettua Bellarom valkoista suklaata
2 dl tuoreita mansikoita tai vadelmia
Freeway appelsiinilimonadia kostutukseen

Suklaamousse:

300 g Bellarom tummaa suklaata
½ dl vettä
100 g Bake Dreams sokeria
6 keltuaista
1 kananmuna
4 dl Milbona kuohukermaa

Ohjeet:

1. Paloittele tumma suklaa kattilaan ja sulata hitaasti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
2. Kuumenna vesi ja sokeri toisessa astiassa noin 125-asteiseksi, jolloin pinnalle alkaa muodostua isoja kirkkaita kuplia. Siitä tiedät massan olevan riittävän kuumaa.
3. Vaahdota muna ja keltuaiset ja lisää sitten joukkoon kuuma vesi-sokeriseos ohuena nauhana erittäin voimakkaasti sekoittaen.
4. Lisää sula suklaa edellisen jälkeen muiden joukkoon. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita suklaamassaan kevyesti samalla käännellen. Anna moussen jämähtää hetken ja käytä kakkuun.
6. Aloita valkosuklaan valmistaminen kuumentamalla uuni 160–180-asteiseksi. Paloittele valkosuklaa pellille ja paista uunissa, kunnes suklaa on muuttunut kullanruskeaksi. Jäähdytyksen ja murentamisen jälkeen valkosuklaa antaa kakkuun makua ja toimii koristeena.
7. Kostuta kakkupohja limonadilla ja levitä pohjalle hilloa. Kokoa kakun pohjan päälle kaikkia täytteitä mielesi mukaan. Kakun voit viimeistellä valkosuklaalla ja marjoilla.


Katso Hansin ohjeet suklaamoussen tekoon

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme