Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Reseptit lastenkutsuille

Lastenkutsuilla grillataan herkkuja jotka uppoavat myös lapsille.

Hampurilaiset

Tarvitset:

4 Grillimaisteri USA hampurilaissämpylää
1–2 dl Vita D’or majoneesia
1 dl Kania ketsuppia
2 tomaattia siivutettuna
1–2 Freshona maustekurkkuviipaletta
600 g Reilu naudan jauhelihaa tai Grillimaisteri USA hampurilaispihvejä
4 salaatinlehteä
4 siivua Grillimaisteri USA cheddarjuustoviipaleita
Kania suolaa ja mustapippuria

1. Sekoita jauheliha ja mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Muotoile pihveiksi ja paista tai grillaa kypsiksi. Kun pihvit alkavat olla kypsiä, lisää kuuman pihvin päälle cheddarjuustoviipale sulamaan.
3. Paahda tai grillaa sämpylät. Pursota molemmille puolikkaille ketsuppia sekä majoneesia. Aseta alimmaiselle sämpylän puolikkaalle salaatinlehti, sen päälle kuuma pihvi, tomaatti, maustekurkkuviipaleet ja paina lopuksi kansi päälle.  

VINKKI:

Hampurilaisista saat hiukan eri makuisia kokeilemalla erilaisia majoneeseja. Kokeile esimerkiksi Grillimaisteri USA paahdettu sipuli -majoneesia sekä chilimajoneesia tai säväytä hampurilaisesi McEnnedy hampurilaiskastikkeella.

Hodarit

Tarvitset:

Kartanon nakkeja sekä Grillimaisteri-sarjan grillimakkaroita oman maun mukaan
Grillimaisteri USA hot dog -sämpylöitä
salaatinlehtiä
Grillimaisteri USA paahdettu sipuli -majoneesia tai Vita D’or herkkumajoneesia
Kania ketsuppia
Grillimaisteri grillisinappia
Kania paahdettua sipulirouhetta
mummonkurkkuja tai Grillimaisteri USA kurkkusalaattia

1. Kypsennä nakit grillissä tai paahtamalla uunissa.
2. Halkaise hot dog -sämpylät ja paahda niitä hetken grillissä tai uunissa.
3. Tarjoa hodaribuffettina lisukkeiden kanssa.

VINKKI:

Pienimmille hodareiden ystäville kannattaa varata pöytään raikkaita Grillimaisteri Kids appelsiini-colapillimehuja. Jos haluat päästä jälkiruoassa yhtä helpolla kuin pääruoassa, nappaa mukaan myös Grillimaisteri Kids  suklaavohvelipussi. Suklaiset vohvelikeksit ovat niin hyviä ja koukuttavia, että pussi tyhjenee hetkessä.

Mummonkurkut

Tarvitset:

1dl etikkaa
2dl Bake Dreams sokeria
3 dl vettä
1 kurkku kuorittuna ja siivutettuna
tilliä mausteeksi

1. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Anna jäähtyä ja lisää tilli.
2.Kaada seos viipaloitujen kurkkujen päälle kulhoon tai purkkiin. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua tai vaikka yön yli.                       
             

Jauheliha-chilikastike

Kastike sopii hyvin hot dogien väliin, pastan seuraksi tai nautittavaksi tortillojen tai tacojen kera.

Tarvitset:

400–500 g Reilu naudan jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 punaista paprikaa pilkottuna
2 tuoretta jalapenoa tai chiliä hienonnettuna
1/2 tl kuivaa chiliä
1/2 tl jauhettua kuminaa
1 tl Kania suolaa
Kania jauhettua mustapippuria
4–5 rkl Nostia tomaattipyreetä
1 prk Campolargo papuja tomaattikastikkeessa
1 prk Nostia tomaattimurskaa
1 rkl Bake Dreams vehnäjauhoja
1 rkl Bake Dreams sokeria
2–3 dl vettä
1 rkl Acentino valkoviinietikkaa

1. Ruskista liha, sipuli ja valkosipuli pannulla. Lisää chilit sekä paprika ja paista vielä hetki. Lisää pannulle tomaattipyree sekä vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja loput ainekset.
2. Keitä miedolla lämmöllä 1–3 h välillä sekoittaen. Maku sakenee ja paranee, mitä pidempään jaksat hauduttaa kastiketta.

Bangers & pottusalaatti

Tarvitset:

Grillimaisteri makkaroita makusi mukaan
Kartanon nakkeja

Perunasalaatti:

400–600 g keitettyjä uusia perunoita viipaleina
2 sipulia hienonnettuna
1 rkl Primadonna oliiviöljyä
2–3 rkl Milbona voita
2 dl lihalientä (käytä Cusina lihaliemikuutiota tai itse tehtyä)
3–4 rkl ruohosipulia
1–2 rkl korianteria
chiliä maun mukaan
½ prk Freshona cocktailkurkkuja
1rkl Duc de Coeur dijon-sinappia
1 rkl Freshona kapriksia 

1. Kuullota sipulit ja perunat voissa ja öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää lihaliemi ja voi. Kiehauta ja lisää loput ainekset. Tarkista maku ja tarjoile.


Letut

Tarvitset:

1 l Milbona maitoa
6 kananmunaa
4–5 dl Bake Dreams vehnäjauhoja
½–1 dl Bake Dreams sokeria
50 g Milbona voita sulatettuna
1 tl Kania suolaa
Lisäksi tarvitaan Milbona kermaa vatkattuna, Noblissima vaniljajäätelöä, Maribel metsämarjahilloa, suklaakastiketta, tuoreita marjoja, tomusokeria sekä Milbona voita ja Vita D’or rapsiöljyä paistamiseen.

1. Sekoita puolet maidosta, jauhot, suola, sokeri ja munat keskenään voimakkaasti sekoittaen. Anna taikinan levähtää huoneenlämmössä 30–40 minuuttia.
2. Lisää loppu maito ja sulatettu voi taikinaan juuri ennen paistamista.
3. Paista rapeiksi letuiksi ja tarjoile kermavaahdon, vaniljajäätelön, suklaakastikkeen, metsämarjahillon sekä tuoreiden marjojen kanssa. Viimeistele tomusokerilla.

Aikuisten appelsiiniletut

Tarvitset:

1 annos lettutaikinaa (resepti yllä)
1 kananmuna
1 appelsiinin kuori raastettuna, mehu säästettynä
2 rkl konjakkia
2 rkl appelsiinilikööriä
ripaus Kania kanelia
Milbona voita paistamiseen
2–3 rkl Bake Dreams sokeria

1. Lisää taikinaan muna, appelsiinin kuori, 1 rkl konjakkia sekä 1 rkl appelsiinilikööriä ja kaneli. Sekoita tasaiseksi.
2. Paista vaaleita ohukaisia, ei siis perinteisiä tummia lettuja, sillä taikinan täytyy olla paistamisen jälkeen vielä elastista.
3. Taita valmis lettu ensin kahtia ja sen jälkeen vielä kerran kahtia. Sulata pannulla 2 rkl voita ja 2–3 rkl sokeria. Aseta neljä lettua pannulle. Lisää tämän jälkeen puolet appelsiinin mehusta, konjakkia maun mukaan sekä tilkka appelsiinilikööriä.
4. Liekitä ja tarjoile. Aikuisten appelsiinilettujen kylkeen sopivat samat lisukkeet kuin lastenkin lettuihin.

VINKKI:

Kiireinen kokki voi taikoa lettutaikinan kasaan myös Grillimaisteri-sarjan valmiilla ohukaisjauholla. Lisää vain maito, ja lettutaikina on valmis käytettäväksi.

Mansikkashake

Tarvitset:

400 g mansikoita puhdistettuna
2 dl Noblissima vaniljajäätelöä
2 dl Noblissima mansikkajäätelöä
1 dl jääpaloja
1 dl Milbona kermaa tai maustamatonta jogurttia
2 dl Milbona kuohukermaa tai vispikermaa vatkattuna 

Sekoita ainekset tehosekoittimessa kermavaahtoa lukuun ottamatta. Kaada pirtelö juomalaseihin ja koristele kermavaahdolla. Tarjoile viileänä.

Cola float -juoma

Tarvitset:

Noblissima vaniljajäätelöä
Freeway colajuomaa
koristeluun Milbona kuohukermaa vatkattuna ja kirsikoita 

Tee jäätelökauhaa apuna käyttäen jokaisen lasin pohjalle yksi jäätelöpallo. Kaada päälle colaa niin että jäätelöpallo nousee kellumaan. Koristele kokonaisuus kermavaahdolla ja kirsikoilla. Tarjoile heti. 


Katsomossa Hansin vinkit muurikkalettuihin

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme