Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Reseptit piknikille

Hansin grillibileiden ensimmäisessä jaksossa tehtiin runsas piknik rannalle. 

Quiche Lorraine -piiras

Tarvitset:

Taikina

2,5 dl Bake Dreams vehnäjauhoja
100 g Milbona voita kuutioituna
1 kananmunankeltuainen
1 rkl vettä   

Täyte

200 g Grillimaisteri USA pekonia
½ purjo halkaistuna pituussuunnassa ja huolellisesti pestynä
1 dl raastettua juustoa (Lovilio Grana Padano )
2 dl Milbona ranskankermaa
2 dl Milbona kermaa
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna

Tarvitset lisäksi:

Kania suolaa, Kania pippuria sekä muskottipähkinää
Voita ja vehnäjauhoja piirakkavuokaan
Koristeluun tuoreita yrttejä
Halutessasi pinaattia, sipulia ja valkosipulia

Ohjeet:

1. Nypi jauhot ja voi. Lisää muna ja tarvittaessa vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna taikinan levätä 10–15 min ennen kaulitsemista.
2. Valmista täyte. Paista pekoni pannulla, lisää purjo ja anna pehmetä. Voit halutessasi lisätä pekonin joukkoon myös esimerkiksi pilkottua pinaattia, sipulia tai valkosipulia oman maun mukaan.
3. Sekoita ranskankerma kulhossa munien kanssa ja lisää lopuksi kerma. Tarkista maku.
4. Voitele piirakkavuoka voilla ja ripottele vuokaan vehnäjauhoja. Pyörittele vuokaa ja levitä jauhot voihin ohueksi kerrokseksi – tämä estää taikinan takertumisen vuokaan. Kauli taikina ja asettele se vuoan päälle, painele tasaisesti paikoilleen aina reunoja myöten ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Pistele pohjaan haarukalla reikiä, peitä pohja leivinpaperilla ja lisää päälle esimerkiksi kuivia papuja tai riisiä. Paista painon alla grillissä (tai 200-asteisessa uunissa) 12–14 min, kunnes pohja alkaa kypsyä.
5. Poista painot varovasti ja kaada massa vuokaan. Lisää päälle juustoraaste ja anna hyytyä miedossa lämmössä grillissä tai 180-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Koska lämpö tulee grillissä ainoastaan alapuolelta, voit halutessasi saada lisää väriä piirakan pintaan käsipolttimella. Koristele quiche-piiras tuoreilla yrteillä kuten rucolalla ja tarjoile.

Egg sandwich

Tarvitset:

8 viipaletta McEnnedy vaaleaa paahtoleipää
4 kananmunaa keitettynä
Vita D’or majoneesia
½ ruukku salaattia
tuoretta vesikrassia

Ohjeet:

Kokoa leipä. Voitele leipäviipaleet majoneesilla. Lisää viipaleille salaatinlehdet, vesikrassia ja keitetty kananmuna viipaloituna. Laita leivät yhteen ja pakkaa mukaan.


Possuleipä pulled porkista ja kaslerista


Tarvitset:

300 g Grillimaisteri pintasavustettua kasleria
300 g Grillimaisteri USA pulled pork -lihaa
Kania suolaa ja pippuria
1 dl Bake Dreams vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl Rivercote korppujauhoja
Herttua sinappia (väkevä)
8 siivua McEnnedy vaaleaa leipää
2 dl Vita D’or majoneesia tai Grillimaisteri USA paahdettu sipuli -majoneesia
Kania ketsuppia
tuoretta korianteria
lehtisalaattia
Grillimaisteri Allround-grillimarinadia
Grillimaisteri USA BBQ-kastiketta (whiskey, sugar tai hickory)
Primadonna oliiviöljyä
Milbona voita paistamiseen

Ohjeet:

1. Leikkaa kasleri 1 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Mausta pihvit suolalla ja grillimarinadilla. Leivitä ne pyörittelemällä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja vielä lopuksi korppujauhoissa. Paista öljy-voiseoksessa kauniin ruskeiksi.
2. Poista pulled pork -liha vakuumista ja leikkaa n. 3 cm:n viipaleiksi. Lämmitä grillissä parilalla tai muurinpohjalla ja lisää BBQ-kastiketta. Sekoittele niin, että liha murenee ja saa makua kastikkeesta.
3. Paahda leivät grillissä. Voitele paahdetut leivät sinapilla ja majoneesilla. Lisää alimmaisiksi tuleville leiville tuhtia ketsuppia, lehtisalaattia ja kaslerileike, jonka päälle lisätään pulled pork, joka sekin on ensin lämmitetty grillissä ja maustettu BBQ-kastikkeella. Lihojen jälkeen lisää loput ainekset leivälle. Varo ettei leivästä tule liian tuhtia ja paksua. Pakkaa ja ota mukaan!

Grilled ham & cheese sandwich

Tarvitset:

8 siivua McEnnedy isoa vaaleaa paahtoleipää
Grillimaisteri sinappia
Vita D’or majoneesia
8 siivua mieleistäsi Milbona juustoa
4 siivua Dulano kinkkua tai leikkelettä

Ohjeet:

1. Voitele leipäviipaleet ensin sinapilla, sitten majoneesilla.
2. Jaa neljälle leivälle viipale juustoa, kinkkua ja vielä lopuksi yksi viipale juustoa. Paina loput leivät kansiksi ja grillaa molemmin puolin, kunnes juusto sulaa.
3. Pakkaa mukaan, voit nauttia leivän myös kylmänä.

 

American cheesecake -juustokakku

 

Tarvitset:

½ pkt Tower Gate digestivekeksejä 
50 g Milbona voita
3 rkl ruokosokeria
600 g Cavabel maustamatonta tuorejuustoa
100 g Bake Dreams sokeria 
2 dl Milbona kermaa   
1–2 limen kuori ja mehu
Koristeluun esimerkiksi marjoja, tomusokeria ja mintunlehtiä

Ohjeet:

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voi ja sokeri. Painele taikina vuoan pohjaan.
Vaahdota kerma. Vaahdota tuorejuusto ja sokeri. Yhdistä molemmat vaahdot ja mausta limellä. Painele digestivekeksimassa sopivan kokoisen vuoan pohjalle ja kaada tuorejuusto-kermaseos päälle, tasoita. Anna jähmettyä peitettynä jääkaapissa mielellään yön yli ennen tarjoilua. Koristele mintunlehdillä, tomusokerilla, mansikoilla ja muilla marjoilla.

Mansikka-valkosuklaamousse

Tarvitset:

1–1,5 dl Milbona maitoa
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
1 liivatelehti liotettuna
200 g Bellarom valkoista suklaata
½ dl soseutettua mansikkaa
2 dl Milbona kuohukermaa vatkattuna löysäksi vaahdoksi
koristeluun tuoreita mansikoita

Ohjeet:

1. Kiehauta maito, vaniljatanko ja kanelitanko kattilassa. Poista kaneli ja vanilja maidon joukosta.
2. Lisää suklaa kuumaan maitoon ja sekoita tasaiseksi. Vispaa kylmässä vedessä liotettu ja puristettu liivate kuumaan maitoseokseen ja anna seoksen jäähtyä hieman.
3. Kaada vaahdotettu kerma maidon joukkoon samalla kevyesti sekoittaen. Kun massa on hyvin sekoitettu, nostele varovasti mansikkapyree joukkoon, mutta jätä massaa “marmoriseksi”. Kaada annosvuokiin ja anna hyytyä.
Tarjoile mansikoiden kera.

Marinoidut oliivit

Tarvitset:

Baresa vihreitä ja kivettömiä oliiveja

Maustamiseen:

Primadonna oliiviöljyä
chiliä
sitruunaa
anjoviksia
oreganoa
basilikaa
timjamia

Tähän voit käyttää mitä mieleen juolahtaa. Ainekset vain sekaisin ja maustumaan  15 minuutiksi.

Salad ”Finoise”


Tarvitset:

Kastike:

2 rkl Grillimaisteri sinappia
1 rkl Bake Dreams sokeria
1 rkl Acentino viinietikkaa
Sitruunan mehua maun mukaan
1–2 rkl Primadonna oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
Kania suolaa, oreganoa, pippuria


pari ruukkusalaattia
yksi cosmopolitansalaatti
100 g keitettyjä vihreitä papuja
200 g keitettyjä uusia perunoita
3–4 isoa kypsää tomaattia pilkottuna
1 punasipuli siivutettuna
2–3 rkl Baresa mustia oliiveja
4 kananmunaa kovaksi keitettynä
1 prk anjoviksia
basilikaa ja oreganoa
200 g Isokari savulohta leikattuna suupaloiksi
200 g Isokari kypsiä silakkapihvejä leikattuna suupaloiksi

Ohjeet:

1. Valmista salaatille kastike. Yhdistä sinappi, valkosipulinkynsi, etikka, sitruunamehu, öljy, suola, sokeri, pippuri ja oregano. Sekoita esimerkiksi sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Anna maustua sillä välin kun keräät ja esivalmistelet muut ainekset.
2. Kokoa salaatti. Revi pestyt salaatit tarjoiluvadin pohjalle. Asettele muut ainekset mielesi mukaan salaattipohjalle ja viimeistele annos juuri ennen tarjoilua salaattikastikkeella. 


Perinteinen perunasalaatti

Tarvitset:

200–300 g keitettyjä perunoita pilkottuna
1 sipuli hienonnettuna
2–3 rkl Freshona kapriksia
2–3 hienonnettua suolakurkkua valutettuna
1 omena kuutioituna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
pala tuoretta kurkkua hienonnettuna
1 rkl Duc de Coeur dijon-sinappia
Kania suolaa ja pippuria
2–3 dl Vita D’or majoneesia
1 rkl Milbona ranskankermaa

Sekoita ainekset ja anna maustua hetken ennen tarjoilua.

Ratatouille-kasvispata

Tarvitset:

1 munakoiso puolitettuna pituussuunnassa
1 kesäkurpitsa puolitettuna pituussuunnassa
3 vihreää ja 3 punaista paprikaa pilkottuna
2–3 salottisipulia pilkottuna
6–8 kypsää tomaattia reiluina kuutioina
3–4 valkosipulinkynttä murskattuna
2–3 rkl Bake Dreams sokeria
3–4 rkl Acentino punaviinietikkaa
2 dl Nostia tomaattimurskaa
1 dl Nostia paseerattua tomaattia
Kania suolaa, pippuria, basilikaa
rosmariinia, timjamia
Primadonna oliiviöljyä
vettä
Halutessasi sitruunaa

Ohjeet:

1. Öljyä kesäkurpitsan ja munakoison leikkauspinnat ja hiero niihin suolaa, valkosipulia ja rosmariinia. Grillaa vihannekset paahtuneiksi kuumassa grillissä tai 220-asteisessa uunissa, jäähdytä ja pilko.
2. Kuumenna tilkka öljyä korkeareunaisessa, mutta laakeassa kasarissa. Lisää kasariin paprika, sipulit ja paistele hetki. Lisää pilkotut tomaatit, ripottele perään sokeria ja paahda lisää. Neste saa haihtua pannusta ja kasvikset ottaa kunnolla väriä ja liki tarttua pannuun ennen kuin heität perään etikan.
Anna nesteen kiehahtaa, ennen tomaattimurskan ja paseeratun tomaatin lisäämistä. Heitä perään vielä haluamiasi yrttejä.
3. Keitä kunnes seos on sakeaa ja herkullista, tarkista maku ja lisää hapokkuutta puristamalla sitruunan mehua sekä pippuria, suolaa tai sokeria maun mukaan. Tarjoile kylmänä tai kuumana.

 

Tapenade-oliivitahna

 

Tarvitset:

100 g Baresa kivettömiä oliiveja
2 anjovisfileetä
1–2 valkosipulinkynttä
2–3 tl Freshona kapriksia
basilikaa maun mukaan
Sitruunan mehua maun mukaan
2–3 rkl Primadonna oliiviöljyä

Ohjeet:

Sekoita ainekset sauvasekoittimella. Anna maustua kylmässä pari tuntia. Tarkista maku ja tarjoile.


Pistou – ranskalainen versio pestosta

 

Tarvitset:

15 keskikokoista basilikan lehteä
3 valkosipulin kynttä
50 g Lovilio Grana Padano parmesaanijuustoa raastettuna
0,5 dl Primadonna oliiviöljyä
Kania pippuria ja suolaa

Ohjeet:

Sekoita ainekset sauvasekoittimella. Anna maustua kylmässä hetken ja tarkista maku ennen tarjoilua.


Whiskey sour


Whiskey Sour on yksi esimerkki sourien suuresta ryhmästä. Sourien peruskaavaan kuuluu alkoholi, sokeriliemi ja sitruunamehu. Sour saa yleensä nimensä käytetyn alkoholin mukaan.

50 ml Bourbon viskiä
50 ml sitruunoista puristettua mehua
Vahvaa sokerilientä (50/50)
Pari tippaa angostuuraa
¼ kananmunanvalkuaista
2 cl punaviiniä 

1. Lisää kaikki ainekset shakeriin ja ravista.
2. Valuta juoma siivilän läpi. Punaviini valutetaan lasiin kaadetun drinkin päälle lusikan avulla.
3. Koristele lasin reuna sitruunan viipaleella ja lisää mukaan kaksi pilliä. 


Katso teko-ohjeita Katsomosta

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme