Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Tyttöjen bileiden reseptit

Tyttöjen bileisiin kuuluu kikatus, skumppa ja hyvä ruoka. Tyttöjen menusta löytyy muun muassa savustettua lohta sienikastikkeella, ribeye-pihvejä, Cobb-salaattia ja marjaisa jälkiruokakakku.

Savustettua lohta ja sienikastiketta

 

1 pkt Isokari lohifileetä

Kania merisuolaa myllystä

Kania mustapippuria myllystä

sitruunan mehua

tilliä

Vita D’or rapsiöljyä

 

Lisäksi:

Grillimaisteri alumiinifoliota

Grillimaisteri savustushaketta


Ohjeet:

1. Mausta lohet suolalla ja pippurilla. Purista päälle sitruunan mehua ja aseta folion päälle nahkapuoli alaspäin. Valuta kalojen päälle hieman rapsiöljyä ja koristele tillillä.

2. Kun valmistaudut savustamiseen, lisää kuumaan grilliin tai savustuspönttöön reilusti savustushaketta, niin että sisälle muodostuu kunnon savut. Aseta kalat grilliin/pönttöön ja savusta niitä noin 6–8 minuuttia lämpötilasta ja lohen paksuudesta riippuen. Lämpötila on noin 280–300 astetta grillistä tai savustuspöntöstä riippuen. 

3. Kun kala on kypsää, nosta se ulos ja anna vetäytyä hetken foliossaan ennen tarjoilua.

Sienikastike

250 g tuoreita sieniä, esim. herkkusieniä tai kantarelleja

2 sipulia kuorittuna ja pilkottuna

1 valkosipulinkynsi murskattuna

3–4 rkl Milbona voita

1–2 rkl Bake Dreams vehnäjauhoja

1 dl kasvis- tai kanalientä Cusina liemikuutiosta

2 dl Milbona kermaa

Kania merisuolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan

2 rkl silputtua ruohosipulia

 

Ohjeet:

1. Kuullota sipulit kevyesti voissa ja lisää mukaan valkosipuli. Älä ruskista seosta. 

2. Lisää mukaan sienet ja paista rauhallisesti – nyt saa hieman jo ruskistaakin. 

3. Lisää seokseen jauhot ja kypsennä seosta 3–4 minuuttia. Laske samalla lämpö miedolle teholle, etteivät jauhot pala tai ruskistu. 

4. Lisää joukkoon kasvis- tai kanaliemi, kiehauta ja lisää vielä kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele kastike ruohosipulilla ja tarjoile.


VINKKI:

Voit myös tehdä sienikastikkeen pakastetuista tai kuivatuista sienistä. Sulata pakastetut sienet ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ennen pannulle lisäämistä. Kuivattuja sieniä kannattaa liottaa kuumassa vedessä noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Purista myös niistä ylimääräinen vesi pois ennen paistamista. 

Ribeye-pihvit

4 Grillimaisteri USA ribeye-pihviä

Kania merisuolaa myllystä

Kania mustapippuria myllystä

Vita D’or rapsiöljyä

3–4 valkosipulinkynttä

tuoretta timjamia ja rosmariinia maun mukaan

 

Ohjeet:

1. Ota lihat noin tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön.

2. Hiero rapsiöljy, yrtit ja mausteet pihvien pintaan.

3. Grillaa yhtä puolta pihvistä pari kolme minuuttia. Anna lihojen vetäytyä tämän jälkeen hetken. Grillaa lihojen pinnat lämpimiksi vielä nopeasti ennen tarjoilua.

Uuniperunat grillistä

8 isoa perunaa, esimerkiksi rosamundaa

Grillimaisteri alumiinifoliota

1 pkt Cavabel tai Crefèe tuorejuustoa

yrttejä oman maun mukaan

 

Ohjeet: 

1. Kääräise potut folioon ja aseta ne grilliin. Grillaa keskikovalla lämmöllä noin 45–60 minuuttia ja kokeile kypsyys veitsenkärjellä. Mikäli terä uppoaa perunoihin vaivatta, ne ovat valmiita. Voit myös valmistaa perunat 180-asteisessa uunissa. 

2. Tee täyte maustamalla haluamaasi tuorejuustoa esimerkiksi tuoreella piparjuurella, ruohosipulilla tai muulla makusi mukaisella mausteella tai yrtillä. Tarkista maku ja tarjoa perunoiden kera. 

Chilillä maustettu parsakaali

2 parsakaalia

1 l vettä keittämiseen

2–3 tl Kania merisuolaa myllystä keitinveteen

3–4 rkl Milbona voita

1 rkl Fairglobe ruokosokeria

1 rkl Vitasia soijakastiketta

1 rkl paahdettua seesamiöljyä

1–2 valkosipulinkynttä kuorittuna ohuina viipaleina

1–2 punaista keskivahvaa, kokonaista chiliä

1 rkl korianteria pilkottuna

1–2 rkl paahdettuja mantelilastuja, mantelirouhetta tai muita pähkinöitä 

 

Ohjeet:

1. Keitä parsakaalit kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Nosta ne sitten vedestä ja jäähdytä jääkylmässä vedessä. Leikkaa jäähtynyt parsakaali pienimmiksi suupaloiksi.

2. Pilko kokonaiset chilit silpuksi, leikkaa valkosipuli ja silppua samalla myös korianteri.

3. Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää mukaan parsakaali ja sekoita. Lisää hienonnettu chili, soijakastike, valkosipuli, seesamiöljy, korianteri sekä mantelilastut. Sekoita ainekset ja tarkista maku.


VINKKI:

Chilit voit halutessasi grillata ensin ja poistaa sitten niiden paksut kuoret. Voit käyttää chilit myös sellaisenaan. 

Cobb-salaatti

1 amerikansalaatti pestynä ja revittynä

2 Solängen broilerin rintafileetä grillattuna ja pilkottuna

1 pkt / noin 140g Malux pekonia rapeaksi grillattuna

4–5 rkl Kania paahdettua sipulirouhetta

3–4 keitettyä kananmunaa

100 g Cavabel sinihomejuustoa (josta 1 rkl kastikkeeseen)

3–4 tomaattia pilkottuna

2 avokadoa pilkottuna

1–2 salottisipulia pilkottuna

1–2 valkosipulinkynttä murskattuna

tuoretta korianteria

Kania merisuolaa ja  mustapippuria myllystä

Primadonna oliiviöljyä

Acentino valkoviinietikkaa

punaista chiliä hienonnettuna

 

Ohjeet:

1. Kypsennä broilerinleikkeet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä viipaloi ne pienemmiksi. Paista sitten pekoni pannulla rapeaksi. Pekonin voit joko pilkkoa tai jättää isommiksi paloiksi.

2. Poista tomaateista kannat ja pilko tomaatit pienemmiksi paloiksi. Kuori avokadot ja pilko nekin pieniksi paloiksi. Murenna homejuusto ja pilko kananmunat.

3. Pilko salottisipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Ota sipulirouhe lähettyville.

4. Huuhtele salaatti ja revi se pienempiin osiin. Asettele salaatin lehtiä tarjoiluvadin pohjalle ja kokoa muut salaatin ainekset lehtien päälle kerroksittain. Pirskottele päälle viinietikkaa ja oliiviöljyä. Viimeistele salaatti punaisella chilillä, korianterilla ja mustapippurilla.  Tarjoile salaatti kastikkeen kera. 

Kastike:

1 dl Milbona piimää

1 dl Vita D’or majoneesia

3–4 rkl Milbona ranskankermaa

1–2 rkl Duc de Coeur dijoninsinappia

1 valkosipulinkynsi

1 rkl Cavabel sinihomejuustoa

 

Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja ohenna tarvittaessa vedellä. Tarkista maku ja rakenne ennen tarjoilua.

Berry mayhem -jälkiruokakakku

1 Confiserie Firenze valmis torttupohja

1–2 dl Freeway appelsiinilimonadia

1 dl Maribel vadelmahilloa tai marjasosetta

4–5 dl creme chiboustia (resepti alla)

erilaisia marjoja pakasteesta tai tuoreena

 

Koristeluun:

tomusokeria

mintun tai basilikan lehtiä

10 valmismarenkia

¼ pss Grillimaisteri USA vaahtokarkkeja


Kostuta torttupohja limonadilla. Levitä pohjalle vadelmahilloa ja sen päälle creme chiboustia. Viimeistele marjoilla ja koristele marengilla, vaahtokarkeilla sekä yrteillä.

Creme chiboust -täyte

2 ½–3 dl Milbona maitoa

1–1 ½ rkl Rivercote maissitärkkelystä

¾ dl Bake Dreams sokeria

1 kananmuna

2 keltuaista

50 g Milbona voita

1 vaniljatanko halkaistuna tai vaniljasokeria (½ tl)

2 dl Milbona kermaa vaahdotettuna

½ sitruunan mehu ja kuori


Ohjeet:

1. Sekoita maito, muna, keltuaiset, vaniljatanko ja sokeri sekä maissitärkkelys keskenään. Kuumenna koko ajan voimakkaasti sekoittaen niin, että massa kuumenee pikkuhiljaa. Kun seos pulpahtelee, se on kypsää.

2. Jäähdytä seosta hieman ja vatkaa huoneenlämpöinen voi joukkoon. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla ja kuorella.

3. Anna seoksen jäähtyä rauhassa. Nosta vaniljatanko pois jäähtyneestä kiisselistä. Vatkaa kiisseli kevyin ottein kuohkeaksi ja lisää kermavaahto joukkoon varovasti mutta kunnolla siten, että kermavaahto ja kiisseli sekoittuvat hyvin keskenään.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme