Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Aki Linnanahde on nauttinut kesästään Kroatiassa ja Turussa

Hansin grillibileet -ohjelmassa valmistetaan tällä viikolla italialaista ruokaa. Välimäen lisäksi grillin äärellä kokkaavat Radio Novan aamuistakin tutut Minna Kuukka, Tuomas Enbuske ja Aki Linnanahde. Aki Linnanahde kertoo kuuluvansa italialaisen ruuan ystäviin, ja viihtyvänsä kesällä muun muassa Turussa.

Seitsemännessä Hansin grillibileet -sarjan jaksossa grillaillaan italialaisia herkkuja, kuten pizzaa ja foccaciaa. Vieraina nähdään tällä kertaa muun muassa Radio Aallon aamuista tutut Minna Kuukka, Tuomas Enbuske ja Aki Linnanahde.

Tv-tuottaja, toimittaja ja juontaja Aki Linnanahde nauttii tällä hetkellä kesälomastaan. Loma alkoi viikon Kroatian matkalla.

– En ollut ennen ollut Kroatiassa, mutta se oli kyllä hieno maa. Siellä on hienot kirkkaat vedet ja upeita maisemia, Linnanahde kertoo.

Linnanahde viettää kesällä myös paljon aikaa kakkosasunnossaan Turussa. Turku on Linnanahteen mukaan hieno kesäkaupunki.

– Melkein tuntuu kuin olisi ulkomailla, kun tuossa jokirannassa juo kahvia ja kävelee. Ja onhan Turku on myös urheilukaupunki, eilenkin kävin juuri katsomassa futismatsin.

Linnanahteen kesään on kuulunut myös töitä ja uusia aluevaltauksia. Viime viikolla hän työskenteli Porissa SuomiAreenassa, ja hiljattain hän liittyi Helsinki Seagulls -koripallojoukkueen omistajiin. 

Viime vuonna perustettu Helsinki Seagulls nousi hiljattain Koripalloliigaan. Myös koomikko Sami Hedberg kuuluu joukkueen johtoryhmään.

Italialainen ruoka yksi suosikeista

Hansin grillibileissä Linnanahde, Enbuske ja Kuukka valmistavat Välimäen johdolla italialaisia herkkuja. Italialainen ruoka kuuluu Linnanahteen suosikkeihin.

– Italiassa on tullut muutaman kerran käytyä, ja italialainen ruokakulttuuri on kyllä ihan fantastinen. Suomessakin italialaista ruokaa tulee syötyä, Turussakin on hyvä italialainen ravintola, Linnanahde sanoo.

Italialaisista ruuista yhdeksi suosikikseen Linnanahde mainitsee risoton.

– Risotosta tulee helposti mieleen sellainen koulun ruoka, missä on kylmiä kovia herneitä ja huonosti keitettyä riisiä. Mutta hyvä risottohan on erittäin hyvää! Ihan loistavaa, kun siinä on vaikka vähän simpukoita ja katkarapuja.

Linnanahde kertoo grillailevansa kesäaikaan silloin tällöin. Hänellä ei ole mitään tiettyä grilliruokasuosikkia, vaan hän kertoo yrittävänsä grillailla monipuolisesti.

– Kyllähän sitä myös aina yrittää vähän katsoa, mitä sinne grilliin laittaa, ettei välttämättä mitään halvinta makkaraa. Ei grillauksen tarvitse olla myöskään mitään pröystäilyä, mutta onhan laadukas liha paremman makuista, ja makkaroissakin on paljon valinnanvaraa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme