Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Hansin grillibileissä Huomenta Suomen ankkurit: "Kesäaamuisin on helpompi herätä"

Hansin grillibileet starttaa MTV3-kanavalla 12. kesäkuuta. Avausjakson teema on merellinen piknik ja vieraina Huomenta Suomen aamuihmiset Kirsi Alm-Siira, Mervi Kallio ja Pekka Pouta. Kirsi Alm-Siira ja Mervi Kallio kertovat, millaisia kesäsuunnitelmia heillä on, ja mitä he itse kesäisin mieluiten grillaavat.

Huomenta Suomen ankkurit Mervi Kallio ja Kirsi Alm-Siira joutuvat usein heräämään jo aamuyöstä töihin. Kallio kertoo olevansa aamuvirkku, mutta aamuyöllä herääminen on hänen mielestään silti helpompaa kesäisin, kun on valoisaa.

– Kun ajaa töihin ennen neljää, kesäaamut ovat uskomattoman kauniita. Luonto ja kaupunkikin heräävät kesäisin paljon aikaisemmin, sanoo Kallio.

Alm-Siira sanoo, ettei ole aamuihminen, muttei aamuyöllä herääminen tuota kuitenkaan tällä hetkellä tuskaa.

– Enemmän haasteita asettaa arjen kannalta ilta- ja aamutyön yhdistäminen. Onneksi mieheni työ on melko joustavaa, joten saamme aikataulumme hyvin sumplittua, kertoo Alm-Siira.

Kesään kuuluu ulkoilua ja urheilua

Alm-Siira kertoo, että kesällä on enemmän aikaa muun muassa urheilulle ja kirjojen lukemiselle. Alm-Siiran kesään kuuluu myös matkailua niin Suomessa kuin ulkomailla.

– Vietämme perheen kanssa viikon Hangossa ja loppukesällä menen muutaman päivän reissulle Lontooseen vanhemman tyttäreni 6-vuotiaan Stellan kanssa.

Kallio kertoo haluavansa viettää kesällä enemmän aikaa ihanassa kotikaupungissaan Loviisassaan. Kesään kuuluu myös paljon ulkoilua ja esimerkiksi tenniksen pelaamista.

– Suunnitteilla on tennis- ja joogareissu Hankoon kavereiden kanssa, kertoo Kallio.

Kummallakin ankkurilla on myös edessään muutamat kesäjuhlat ja Alm-Siira kertoo osallistuvansa muutamiin häihin kesän aikana. Onnistuneisiin kesäjuhliin kuuluuvat naisten mielestä herkulliset tarjoilut, iloinen seura ja rento meininki.

– Kesällä ei saa pingottaa juhlissakaan. Kesäjuhlat ovat ihania. Ne jatkuvat usein aamuun asti - ajantaju unohtuu, kun on niin valoisaa, sanoo Kallio.

Grilliruokaa monipuolisesti

Kallio kertoo rakastavansa grilliruokaa, mutta koska hän asuu Helsingin keskustassa, grillaaminen rajoittuu vain mökillä grillaamiseen.

– Kasvikset, kanavartaat, sekä savustettu tai loimutettu lohi ovat herkkujani. Eikä mikään voita muurikkalettuja, joiden kanssa pitää olla mansikoita ja vanilijavaahtoa, sanoo Kallio.

Alm-Siira kertoo myös grillaavansa kesäisin paljon. Hän sanoo olevansa mieltynyt erityisesti grillattaviin kasvisherkkuihin: paprikaan, sipuleihin, maissiin ja perunoihin voilla, suolalla ja juustolla höystettyinä.

– Olen aika hyvä grillaamaan pihvejä - näin ainakin on kehuttu. Grillibravuurini on kuitenkin foliossa haudutetut barbeque-kasvikset. Se on myös suosikkini, sanoo Alm-Siira.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme