Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Juontaja Eva Kela: Lähi-idän keittiö yksi suosikkikeittiöistäni

Kahdeksannessa Hansin grillibileet -ohjelman jaksossa teemana on Lähi-idän keittiö. Tällä kertaa Hans Välimäen vieraiksi saapuvat Arman Alizad ja Eva Kela. Juontaja Eva Kela nauttii Lähi-idän herkuista mielellään myös ravintoloissa, tai valmistaa niitä omassa grillissään. 

Tällä viikolla Hansin grillibileet -ohjelmassa valmistetaan grillin äärellä Lähi-idän herkkuja. Ruokalistalta löytyy muun muassa lammasta ja tsatsikia. Vieraiksi saapuvat juontaja, toimittaja ja tuottaja Arman Alizad, sekä juontaja-toimittaja Eva Kela

Toimittaja-juontaja Eva Kela tunnetaan muun muassa MTV3:n aamuohjelma Huomenta Suomen "Makuja ja elämää" -osion juontajana. Tällä hetkellä Kela lomailee.

– Vietän kesälomaa kotona Suomessa perheen kanssa, sekä Helsingissä että Porvoossa. Toinen siskoistani asuu perheensä kanssa Tukholmassa, joten se on myös joka kesän matkakohde, kertoo Kela.

Kela sanoo nauttivansa lomasta perheen ja ystävien kesken. Lomalla ei uhrata ajatuksia työasioille.

– Työsähköpostini ei edes jostain syystä toimi tällä hetkellä, ja annan jopa työpuhelimen seistä lataamattomana. Ihanaa suunnata energiaa muuhun kuin suorittamiseen ja kovaan työtahtiin.

Kelan mielestä kesässä parasta on muun muassa rento, leppoisa arki, ja pitkät, valoisat aamiaiset.

– Aamulehtien lukeminen rauhassa, ah mitä luksusta!

Twistiä välimerelliseen makumaailmaan

Kela ja Arman Alizad kokkaavat Välimäen kanssa tällä viikolla Lähi-idän keittiön herkkuja. Kela toteaa, että Lähi-idän keittiö on itse asiassa yksi hänen lempikeittiöistään.

– Useimmiten, kun nykyään syön kaupungilla, valitsen ravintoloista joko Fafa´sin, Vivosin tai Trocaderon, jotka kaikki tarjoavat Lähi-idän herkkuja. Välimerellinen ja italialainen keittiö ovat olleet minulle jo vuosia tuttuja, mutta Lähi-idän ruuissa löytyy toimiva twisti siihen perinteiseen välimerelliseen makumaailmaan.

Kela kertoo rakastavansa muun muassa hummusta, sekä munakoisoa eri muodoissa. Bulgurisalaatti, eli Tabbuleh on Kelan mielestä ihanan raikas lisuke.

– Lähi-idän keittiössä usein käytettävä tuorekorianteri on sen sijaan minun mielestäni ihan kauhea, vaikka olenkin yrittänyt tottua sen saippuiseen makuun. Onneksi tämän yrtin voi korvata helposti persiljalla.

Kela grillailee kesällä suhteellisen harvoin olosuhteiden vuoksi. Hän asuu kerrostalossa, ja kertoo pienen pallogrillinsä kypsentävän ruokia arvaamattomasti ja epätasaisesti.

Grilliherkuista Kelalle maistuvat erityisesti vartaat.

– Tykkään grillata myös lampaan paahtopaistia, kanan rintaa, ja Lähi-idän herkkua koftaa, eli marokkolaisia lihapullia. Grillattu paprika on myös taivaallisen maukasta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme